26.7.13

Informanten Toerisme Knokke-Heist: mobiel én duurzaam

Voor het 14de zomerseizoen op rij zet Toerisme Knokke-Heist jobstudenten in om inwoners en bezoekers van onze badstad te informeren over de vele evenementen die er worden opgezet. De informanten worden uitgestuurd naar interessante locaties zoals openbare markten, evenementenstrand, wandeldijk e.d.

De mobiliteit van de jobstudenten is de laatste 5 jaar aanzienlijk verhoogd dankzij het inzetten van elektrische golfwagentjes voor de openbare weg. Dit seizoen stelde Invest Mobile twee performante en milieuvriendelijke Garia’s ter beschikking.  Dit bedrijf uit Knokke-Heist mag als een pionier beschouwd worden, die de golfwagen pur sang promootte tot een veel gebruikte vrijetijdswagen in onze badstad. De Garia is een uniek model van Finse makelij en is begin juli, in première voorgesteld in Knokke-Heist.


Schepen van Toerisme, Anthony Wittesaele stelt dat ‘het inzetten van elektrisch aangedreven wagentjes niet alleen de mobiliteit en de efficiëntie van de informatieopdracht verhoogt; dergelijke golfkarretjes zijn daarenboven milieu- en stadsvriendelijk, bijzonder wendbaar en handig te parkeren. Zij zijn bijna geruisloos.’ Onze noorderburen zijn ook gecharmeerd door de golfwagentjes en gaven die intussen een nieuwe doopnaam: fluisterkarren. Wedden dat de fluisterkar straks in de Dikke Van Dale wordt geparkeerd?