22.7.13

Voor elk wat wils op Kneistival

Kneistival haalt op maandag 22 juli niemand minder dan The Happy en Praga Khan naar het Heldenplein in Heist. Op dinsdag 23 juli maken Maya’s Moving Castle en The Van Jets het mooie weer in de put. Geniet van een zomers muzikaal feestje, telkens vanaf 20 uur.

The Happy
Het oog wil ook wat, zegt u? Dan tekent u best present voor het optreden van de vier bloedmooie dames van The Happy. Isolde Lasoen (Daan), Naima Joris (Isbells), Charlotte Caluwaerts en Jeanne Vanneste werden door Reinhard Vanbergen van Das Pop verenigd in deze nieuwe band. Hun eerste single ‘218’ was meteen een schot in de roos.

Praga Khan
Het fenomeen Maurice Engelen maakt al sinds jaar en dag wereldwijd furore met zijn formatie Praga Khan. De groep haalde drie keer op rij goud in de Verenigde Staten, speelde als hoofdact in de Dance Marquee in Glastonbury en werd zelfs opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Praga Khan is nu al 25 jaar lang een van de meest merkwaardige succesverhalen van de Belgische muziek. Nu is er het nieuwe album Soulsplitter. Maurice Engelen voelt niet langer de behoefte om de meest gehypete band te zijn of op de grootste podia te staan. Hij schuift stilaan op richting popsongs en wil terug een beetje kind zijn en muziek maken, niet langer opgesloten in het keurslijf van de studio. Toch blijven oudere hits zoals Breakfast in Vegas of Injected with a Poison uiteraard een prominente plaats op het repertoire innemen.

Maya’s Moving Castle
De eigenzinnige groepsleden van Maya’s Moving Castle brengen een gevaarlijk mooi en intens zoet amalgaam van dance, new wave en folk. De muziek klinkt de ene keer opzwepend en dan weer somber met dank aan de aangrijpende klanken van de cello. De muziek wordt gedragen door de bekoorlijke lokzang van de elfachtige frontvrouw: een meisje dat opgroeide in de kleine boerderij, waar ze ’s nachts haar songs schreef op het moment dat de insecten sliepen en de nachtvlinders rondfladderden. Cobra TV stelt zelfs dat Maya’s Moving Castle in één adem genoemd mag worden met Bat for Lashes en Florence & The Machine…

The Van Jets

Tegenpool van formaat is de rockformatie The Van Jets. De opzwepende rockmuziek dondert over het plein en zal ervoor zorgen dat u even naar adem moet happen. Na goud op de Rock Rally in 2004 ging het hard voor de band. Intussen schreven ze al meer dan een aardig palmares bij elkaar: The Future, Down Below, Danger Zone,…. Vandaag zijn ze niet uit de ether te branden met hun single Broken Bones.