24.7.13

Cartoonfestival maakt gigantisch bloementapijt voor Kindergeluk

Het 52ste Cartoonfestival brengt dit jaar een hommage aan Kim Casali, de ontwerpster van het ‘Liefde is… koppeltje. Om de liefde extra in de verf te zetten, legt het Cartoonfestival op maandag 19 augustus een gigantisch rozentapijt aan op het strand aan het Cartoonpaviljoen. Hiervoor gebruiken ze niet zomaar rode rozen maar zelfgemaakte rode strandrozen. Ook jij kunt helpen door zelf een roos te maken of er te kopen. Want wie zijn of haar geliefde op een originele manier wil verrassen kan vanaf 19 augustus een roos of een boeket rozen kopen. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Kindergeluk.

Maak zelf een rode strandroos 
Jong en oud, klein en groot, heel wat mensen hebben speciale herinneringen aan het strand. En een bijzondere activiteit, als het maken van strandbloemen en ze verkopen voor een handvol schelpjes, hoort daar zeker bij. Voor het maken van de strandrozen doet het Cartoonfestival een beroep op vrijwilligers. Wil je zelf teruggekatapulteerd worden naar je zorgeloze kindertijd aan de kust? Dat kan. Op www.cartoonfestival.be/rozen  vind je de uitleg hoe je zelf een rode strandroos.  Breng je zelfgemaakte bloem naar het cartoonpaviljoen aan Casino Knokke. Daar zal hij op 19 augustus tussen duizenden andere bloemen worden tentoongesteld en nadien worden verkocht  ten voordele van vzw Kindergeluk.

Heb je zelf geen materiaal om de bloemen te maken?
Geen probleem. Vanaf maandag 5 augustus, kun je voor het maken van de bloemen tot en met 18 augustus elke dag terecht in het Toerismekantoor in Knokke op het Lichttorenplein. Daar ligt alle materiaal voor het maken van de strandrozen gratis ter beschikking en kun je met wat hulp je eigen bloemen maken.

Vzw Kindergeluk
Het Cartoonfestival ondersteunt met deze actie de Koninklijke Vereniging Kindergeluk. Die wil kinderen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij nieuwe kansen geven of hen alvast ‘een beetje’ geluk brengen. Hun aandacht gaat vooral uit naar diegenen die kampen met problemen of beperkingen omwille van sociale omstandigheden, gezondheids- en/of leerproblemen. Meer informatie over vzw Kindergeluk vind je op http://www.kindergeluk.be

Voor wie zijn of haar geliefde wil verassen, en geen zin heeft om een klassiek boeketje bloemen te kopen, zijn de strandrozen het ideale geschenk. Koop ze in de cartoontent en tijdens de vuurwerkavonden op 19,21,23,25 en 27 augustus voor 2 EUR per stuk en steun vzw Kindergeluk. 


Meer informatie vind je op www.cartoonfestival.be/rozen