26.7.13

Vanaf september weer werken in de Elizabetlaan in Heist

Op maandag 2 september start Elia met de aanleg van een ondergrondse hoogspanningskabel langs de zuidkant van de Elizabetlaan vanaf de Noordstraat tot in Zeebrugge. Deze werkzaamheden zullen half oktober klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden worden in de omgeving een aantal fietspaden en wegen afgesloten, parkeerverbod ingevoerd en omleidingen voorzien.

Het fietspad langs de zuidelijke zijde van de Elizabetlaan, tussen de verkeerslichten aan de Knokkestraat en de Noordstraat, zal afgesloten worden. De fietsers worden omgeleid via de Knokkestraat.

Ter hoogte van de werkzaamheden zal het autoverkeer over één (linker) rijstrook rijden. De Nicolas Mengélaan zal afgesloten worden voor alle verkeer tussen de Kursaalstraat en de Vuurtorenstraat. Stilstaan –en parkeerverbod zijn van toepassing. De kruispunten met de Kursaalstraat, Kardinaal Mercierstraat en Vuurtorenstraat blijven open.  De omgeving van De Bolle blijft bereikbaar vanaf de Elizabetlaan via de Vuurtorenstraat en Vlamingstraat. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Vlamingstraat en De Bolle.

De Vlamingstraat zal afgesloten worden voor alle verkeer tussen huisnummer 53 en 84.

De garages zullen bereikbaar blijven vanuit de richting van de Kerkstraat. In de Vlamingstraat zal er beperkt eenrichtingsverkeer ingevoerd worden tussen de Kerkstraat en de uitrit van het winkelcomplex AD Delhaize. Er zal stilstaan –en parkeerverbod van toepassing zijn. In de Vlamingstraat tussen de Heistlaan en de uitrit van de parking van het winkelcomplex AD Delhaize, al er enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn. Het verkeer zal omgeleid worden vanaf de Heistlaan via de Elizabetlaan naar de Vuurtorenstraat.