26.11.13

Philomène Kuyl 100 jaar

Zopas vierde Philomène Kuyl haar 100ste verjaardag in rusthuis Lindenhove.  Ze werd er in naam van het gemeentebestuur door schepen Piet De Groote in de bloemetjes gezet.  Philomène is afkomstig uit Vilvoorde maar verhuisde in 1964 naar Knokke-Heist. 
Philomene Kuyl is geboren in Vilvoorde op 23 november 1913. Als oudste dochter van een kroostrijk gezin van 9 kinderen, diende ze reeds van kleins af aan in te springen bij de hulp in het huishouden en met de opvoeding van zusjes en broers. Haar vader had een autobusbedrijf "De Majestic" daardoor reed ze al op jonge leeftijd met de bussen. 
Op 18 jarige leeftijd leerde ze Gustaaf Gallet kennen. Ze traden in het huwelijksbootje op 23 mei 1933. Samen startten ze een drukkerij met bijpassende winkel op in Vilvoorde. Ze kregen 4 kinderen: 1 zoon en 3 dochters. Ze vormden een mooi en gelukkig gezin. Maar in 1961 sloeg het noodlot toe. Philomene was amper 48 jaar  toen haar geliefde echtgenoot, “een schat van een man en een droom van een papa”, stierf. 
In 1964 liet ze de drukkerij over aan haar zoon en besliste om naar Knokke-Heist te verhuizen samen met de 2 jongste dochters. Met veel verantwoordelijkheidszin en arbeidsvreugde werkte ze nog vele jaren o.a. bij Willemyns, de bridge club van het Casino, juwelier du Centre en ten slotte bij Berco. 

In 1992 verhuisde ze naar "Ster der Zee", waar ze 14 jaar woonde. Omwille van haar gezondheid verblijft ze reeds 4 jaar in "Lindenhove" waar ze geniet van de zeer goede zorgen en aangepaste begeleiding. Ondertussen groeide haar gezin en kreeg ze 13 kleinkinderen, 20 achterkleinkinderen en 2 achter-achterkleinkinderen.