28.11.13

Een goed leesbaar huisnummer is van levensbelang

Veel huisnummers in Knokke-Heist blijken niet langer leesbaar of hangen op een verkeerde plaats of hoogte. Dat zorgt voor gevaarlijk tijdverlies voor de hulpdiensten en voor problemen voor taxichauffeurs en postbodes. Hangt uw huisnummer op een correctie manier aan uw woning? En is het nog steeds voldoende leesbaar? Neem zeker een minuutje om uw eigen situatie even onder de loep nemen. Op een moment van nood kan een goed leesbaar huisnummer immers uw leven redden! 
Verlies geen kostbare tijd
Als er brand in uw huis uitbreekt, of er bevinden zich inbrekers in uw huis, of u of een gezinslid wordt plots ernstig ziek, dan wil u uiteraard dat de brandweer, politie of ambulance u zo snel mogelijk komt helpen. De hulpdiensten doen er ook alles aan om in een mum van tijd ter plekke te geraken. Maar vaak zorgen slecht leesbare huisnummers ervoor dat kostbare tijd verloren gaat. Minder dringend, maar ook belangrijk: ook uw post geraakt moeilijk bij u ter plaatse en als u een taxi belt, kunt u extra lang moeten wachten. Zorg dus voor een correct aangebracht en goed leesbaar huisnummer. U doet er uzelf en uw postbode en eventuele taxichauffeur een groot plezier mee.
Wettelijk gezien bent u overigens verplicht om een goed leesbaar huisnummer te hebben. Het huisnummer moet u aanbrengen naast de hoofdingang van uw gebouw op een hoogte van minstens 70 cm en maximum 2 meter. Als het huisnummer niet leesbaar is vanaf de openbare weg, moet u het ook zichtbaar aanbrengen ter hoogte van die openbare weg.  Doet u dat niet? Dan kan het gemeentebestuur zelf een huisnummer aanbrengen en u laten opdraaien voor het kostenplaatje.  Elk appartement in een appartementsgebouw moet verder een appartementsnummer krijgen.