25.11.13

Indiase exporteurs zetten Europees Distributiecentrum op

Tijdens de economische missie naar India werden in de aanwezigheid van Vlaams Minister-president Kris Peeters verschillende nieuwe investeringsdossiers uit India aangekondigd. Twee bedrijven vestigen zich in Brugge, dankzij de nabijheid van de Haven van Zeebrugge.
IM Gears vervaardigt precisieonderdelen voor de auto-industrie in acht verschillende productiecentra in Chennai. De klanten van het bedrijf zijn grote Europese groepen actief in deze sector. Autotechproduceert in haar verschillende Indiase vestigingen onderdelen voor producenten van trucks en dieselmotoren.
Om hun Europese klanten beter te kunnen bedienen, willen deze bedrijven in Europa een distributiecentrum opzetten. In New Delhi maakten ze vandaag bekend dat Brugge hun voorkeur uitdraagt. Via de haven van Zeebrugge zullen ze hun gecontaineriseerde producten invoeren naar Europa, om ze daarna vanuit hun opslagplaatsen nabij de haven verder te verdelen naar de eindbestemming.
In het havengebied van Brugge-Zeebrugge zijn momenteel reeds verschillende distributiecentra gelokaliseerd. Ook Emrald Tyres en Super Auto Forge, nog twee automotive producenten uit India, kozen twee jaar geleden voor de haven van Zeebrugge. “Met de haven op zulke korte afstand, profiteren zij mee van de combinatie shortsea en deepsea mogelijkheden die wij in Zeebrugge aanbieden, wat voor hen de mogelijkheden voor verdere distributie aanzienlijk verhoogt.” Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge

Ondertussen zegt Coens ook blij te zijn dat er een nucleair deelakkoord is tussen de Verenigde Staten en Iran. Volgens hem opent dit ook voor onze kusthaven mogelijkheden voor de toekomst.