29.11.13

Invest- Mobile levert elektrische voertuigen aan Bombardier

Invest Mobile uit Knokke-Heist met een assemblagecentrum in het Sluise Eede gaat elektrische bedrijfsvoertuigen leveren aan de Brugse vestiging van trein- en trambouwer Bombardier Transportation. Deze bestelling zorgt voor een forse uitbreiding van de activiteiten van Invest- Mobile, dat momenteel elektrische golfkarren verkoopt en verhuurt voor openbare weg.
,,We hebben een uniek elektrisch bedrijfsvoertuig in productie genomen. Nadat de vertegenwoordigers van Bombardier de mogelijkheden van dit voertuig hadden uitgetest, hebben ze het sein op groen gezet en zijn we afgelopen week tot akkoord gekomen om een aantal van deze voertuigen te leveren,"aldus Magdalena Suchora, woordvoerster van Invest- Mobile. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren grote ervaring en deskundigheid opgebouwd op het gebied van elektrische voertuigen en dat heeft wellicht ook de doorslag gegeven voor Bombarbier. ,,Deze bedrijfsvoertuigen zijn stil, gemakkelijk te besturen en te bedienen en kunnen veel vervoeren door de aanwezigheid van een ruime laadbak. Na de omschakeling op elektrische heftrucks, zijn nu de wagentjes voor onderhoudsactiviteiten aan de beurt. Deze omschakeling is een doelbewuste keuze in ons streven naar een gezonde werkomgeving met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot..", aldus Edwin Van Vlierberghe, Site General Manager, Bombardier Brugge. “Dit ligt volledig in lijn met de ECO4-strategie van Bombardier voor een duurzame impact op de maatschappij zowel wat onze producten als onze activiteiten betreft”, voegt hij er nog aan toe.

Voor Invest- Mobile betekent het een uitbreiding van het assortiment, want nu worden er naast elektrische golfkarren voor openbare weg ook elektrische bedrijfsvoertuigen geassembleerd en dat is ook goed voor de werkgelegenheid in de regio.