2.9.13

Vlaamse Havendag in Zeebrugge

Op zondag 22  september organiseren de vier Vlaamse havens voor de derde keer op initiatief van de Vlaamse Overheid een ‘Vlaamse Havendag’. Dit initiatief moet vooral de blik van de mensen op de havens verruimen.
Tijdens deze derde editie van de Vlaamse Havendag heeft het havenbestuur van Zeebrugge voor een vol programma gezorgd. De infotent aan de Vlaamse Visveiling vormt het centrale punt. In deze tent stellen bedrijven, organisaties en overheden uit Zeebrugge hun activiteiten voor aan de bezoekers. Er is ook gratis parkeerplaats, want hier vertrekken de shuttlebussen naar de deelnemende bedrijven.
Zeebrugge is een jonge, veelzijdige haven met een moderne infrastructuur. Die veelzijdigheid is ook terug te vinden in het programma voor zondag 22 september: roll-on/roll-off trafieken, nieuwe wagens, containers, cruises, aardgas en voedingsladingen; allen staan ze in de schijnwerpers.
Tijdens een bezoek aan de Vlaamse Havendag kan je bijvoorbeeld een busrit maken over de APM Terminal en het rijdend materieel bezichtigen. C.Ro Ports organiseert een busrondrit op de operationele, multifunctionele shortsea roroterminal en een bezoek aan één van de schepen. Vanop het dakterras van het P. Vandammehuis, zetel van het Havenbestuur, kan het publiek genieten van een panoramisch zicht. En er is nog veel meer.
Alle informatie over de Vlaamse Havendag en de deelnemende bedrijven in Zeebrugge vindt u op www.vlaamsehavendag.beAlle deelnemende bedrijven hebben op deze dag oog voor de jongste bezoekertjes.