3.9.13

Koninklijke Ceciliaharmonie Heist bestaat 105 jaar

Het is een feestjaar voor de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Heist, want ze mag in 2013 maar liefst 105 kaarsjes uitblazen. Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar is het Internationaal Muziekfestival dat plaatsvindt op 15 september (zie ons eerder bericht). Andere belangrijke realisaties en toekomstplannen van de harmonie zijn het vernieuwd bestuur, een belangrijke dirigentenwissel, het voorbije succesvolle voorjaar, de toekomstplannen en enkele pluimen die het orkest op zijn hoed mag steken.

Vernieuwd bestuur
Ondervoorzitter Patrick Bailyu en voorzitter Manu Desutter zijn uitgetreden als bestuurslid. Het dagelijks bestuur bestaat uit André Delos, Anne-Mie Latruwe, Geert Monballyu en Franky Vercruysse. De bestuursleden zijn Wim Cattoor (nieuw), Ronny Engelrelst, Wim Kortbeek, Patrick Prophète, Daniël Rogghé, André Vandierendonck, Koen Vantorre (nieuw) en Philippe Vlietinck.

Dirigentenwissel
Nadat André Delos in 2006 ontslag nam na meer dan 40 jaar als dirigent van de harmonie, volgde op 30 juni 2013 na 20 jaar een nieuw ontslag als dirigent van het jeugdorkest. Sinds september wordt hij opgevolgd door Tom Vercruysse.

Pluimen op de hoed van het orkest

Zowel de harmonie (o.l.v. Rik Bonny) als de drumband (o.l.v. Dirk Vlaminck) zijn geklasseerd in de afdeling Uitmuntendheid. Verder werd het jeugdorkest (o.l.v. Tom Vercruysse) opnieuw beloond met een eerste prijs tijdens het EMJ in Neerpelt. Hier namen 107 groepen deel uit 22 verschillende landen.