6.9.13

Transfennica zet Polybotes van Port of Zeebrugge in

De rederij Transfennica maakt gebruik van het nieuwe schip van Port of Zeebrugge, Polybotes, om uitzonderlijke ladingen te verschepen tussen de Baltic-dienst in de haven van Antwerpen en de Bilbao-dienst in de haven van Zeebrugge. Afgelopen nacht werd 190 ton uitzonderlijke cargo afkomstig uit Spanje op de Polybotes gereden en naar Antwerpen verscheept.
In de haven van Zeebrugge werden donderdagavond verschillende grote stukken van een production line machine geladen op het schip Polybotes. De verschillende stukken werden geplaatst op het speciaal door Port of Zeebrugge aangepaste top deck voor high and heavy cargo en projectladingen. De stukken van de machine kwamen aan in Zeebrugge via de Transfennica verbinding met Bilbao. De machine heeft Moskou als bestemming en wordt in de haven van Antwerpen overgezet op het Transfennica schip “Plyca” om verscheept te worden naar Sint-Petersburg. Om de connectie te maken tussen beide Transfennica-diensten, maakt het bedrijf gebruik van Port of Zeebrugge’s nieuwste aanwinst: Polybotes.

“Port of Zeebrugge heeft geïnvesteerd in de aankoop en de ombouw van het schip om de uitzonderlijke ladingen die via de verschillende roro-diensten in Zeebrugge aankomen gemakkelijk te kunnen verschepen. Wat betreft het behandelen van high en heavy cargo en projectladingen creëert dit een grotere flexibiliteit. Dat de partners die reeds aanwezig zijn in onze haven ook gebruik maken van het schip als connectie tussen twee aparte diensten, bewijst nog maar eens dat het schip een grote meerwaarde betekent voor onze haven.” Aldus Joachim Coens, CEO van Port of Zeebrugge.