3.9.13

Nieuwe spinhoogwerker in Knokke-Heist

Zopas is de nieuwe spinhoogwerker met aanhangwagen aangekomen bij de dienst Technisch Uitvoerende Diensten in Knokke-Heist. Deze heeft een werkhoogte tot 15 meter en zal door verschillende diensten gebruikt worden voor een ruime waaier van toepassingen. De kostprijs bedraagt 68.500 euro.

De hoogwerker zal onder meer ingezet worden door de vaklui voor het ophangen van straatnaamborden, het ophangen en vervangen van verlichting op grote hoogtes en speciale werkzaamheden op grote hoogte. Maar ook de groendienst kan er gretig gebruik van maken voor het dringend snoeien van bomen of speciale werkzaamheden op grote hoogte.


Het toestel heeft een werkhoogte tot 15 meter en kan tot 200 kg meenemen in de korf. De rupsen zijn geschikt voor gevoelige ondergronden zoals bijvoorbeeld de sportvloeren in de diverse sportcentra. De gronddruk bedraagt ongeveer 400 kg/m² in beweging en circa 180 kg/m² stilstaand. Het toestel kan doorheen een standaard deuropening (2 m x 80 cm). Het gaat bovendien om een hybride hoogwerker: hij kan dus zowel op diesel als elektrisch werken.