6.9.13

Nieuwe seniorengids en nieuwe cultuurgids Knokke-Heist 2013-2014

De nieuwe seniorengids en cultuurgids Knokke-Heist 2013-2014 werden officieel voorgesteld op donderdag 5 september in CC Scharpoord. De seniorengids is dit jaar aan zijn tiende editie toe en biedt een waaier van culturele en sociale informatie voor senioren. De cultuurgids wil dan weer een wegwijzer zijn voor alle mensen die op zoek zijn naar een geschikte culturele vereniging. Kom ook zeker langs op de jaarlijkse vrijetijdsmarkt. Die vindt komende zondag 8 september plaats tussen 10 en 13 uur op het Alfred Verweeplein. Ontdek er het rijke aanbod in onze gemeente!

Culturele en sociale informatie voor senioren
De jubileumeditie van de seniorengids werd gedrukt op 10.000 exemplaren en wordt eerstdaags via de post bedeeld bij alle 60-plussers van onze gemeente. De gids is een bron van culturele en sociale informatie voor senioren. Hij werd samengesteld door deskundigen van de seniorenadviesraad, het Sociaal Huis, het Cultuurcentrum, het Thuiszorgplatform en andere diensten. U vindt er onder meer een overzicht van de 12 seniorenverenigingen die onze gemeente rijk is, informatie over de seniorenadviesraad en over de  seniorenontmoetingscentra De Vierbote en De Sint-Joris.  U leest waar u terecht kan met uw vragen over thuiszorg of over uw pensioen en nog veel meer.

Belangrijk aandachtspunt: dementie
De seniorenadviesraad vraagt ook nog speciale aandacht voor hun project rond dementie.  Deze problematiek wordt steeds meer actueel, ook in onze gemeente. Daarom organiseert de seniorenadviesraad een informatieve voordracht “Hoe omgaan met dementie?”.  De voordracht vindt plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord op zaterdag 19 oktober in de voormiddag. Dokter geriater Katia Brouns en Franky Debusschere van Ziekenzorg CM komen u deskundige informatie geven. De seniorenadviesraad overweegt om op lange termijn regelmatig vormingsactiviteiten te organiseren voor familieleden van personen met dementie.

Een culturele vereniging op uw maat
De vernieuwde cultuurgids wil een wegwijzer zijn voor alle mensen die op zoek zijn naar een geschikte culturele vereniging.  De cultuurgids biedt een overzicht van alle culturele verenigingen (meer dan 100!), de gemeentelijke culturele organisaties, samen met aanvullende informatie voor organisatoren. De gids werd gedrukt op 2.000 exemplaren.  


De beide gidsen zijn gratis verkrijgbaar aan de onthaalbalies van het Cultuurcentrum, het Gemeentehuis, het Sociaal Huis en de Toerismekantoren.