5.9.13

Veel volk voor zomerse Zwintriathlon

De 15de editie van de Generali Zwintriathlon tussen Sluis en het Albertstrand in Knokke-Heist op woensdag 4 september was een groot succes. Maar liefst 1.100 triatleten uit 9 verschillende landen namen onder een brandende zon deel aan de triatlon. Dankzij het schitterende weer en de vele participanten was er ook een massa supporters op de been wat bijdroeg tot een topsfeer, zowel in Knokke-Heist als in Sluis. De uitdaging bestond uit 1 km zwemmen in de Damse Vaart, 45 km fietsen in de prachtige Zwinregio en 10 km lopen op de zeedijk van Knokke-Heist. Volgens de deelnemers werd de Zwintriathlon weer “op en top georganiseerd. Enkel soms verraderlijke wind en bakken door de zon tijdens de loop op de dijk!”

Bij de heren
Pieter Heemeryck uit Kessel-Lo sleepte de eindoverwinning in de wacht (1.50.19). Hij liep daarmee de extra premie van 1000 euro net mis. Daarvoor had hij meer dan dertien minuten sneller moeten zijn dan de eerste vrouw. Nu streek Boterenbrood die cheque op. Op de tweede plaats eindigde Marten Van Riel gevolgd door de Braziliaan Fernandes en Stijn Goris. Ook Knokke-Heistenaars zetten prima prestaties neer: Sanne Swolfs (20ste), Yves Depoorter (41), Frederik Boussy (46), Thijs Blondeel (48).

Vrouwelijke triatlonistas
Bij de vrouwen ging de zege net als vorig jaar naar de Nederlandse Dana Boterenbrood (2.02.19). Ze had bijna 2 minuten voorsprong op Katrien Verstuyft. Sophie de Groote werd derde.De eerste vrouw uit Knokke-Heist was Sophie Van Biervliet. Zij werd 81ste. De 64-jarige Terèse Van Lare (300ste) uit Sluis legde in de klasse 60+ beslag op een derde plaats. Ze was daarmee de 24e vrouw overall. 

De volledige uitslag vind je HIER
Een diashow van de hand van Christel Bedert vind je HIER

Bekijk ook de gemeentelijke Fotoreportage