1.7.13

Levensdroom: Clubhouse met Jeugdherberg voor Lakeside Paradise

Zaterdagavond opende vlakbij het nieuwe zwembad in Knokke-Heist en het Duinenwatermeer ook het Clubhouse van Lakeside Paradise met Jeugdherberg. Knokke-Heist had al vele decennia een Jeugdherberg-straat maar nu pas is er eindelijk ook een zogeheten Sleep-Inn voor sportieve jongeren die de badstad aandoen. Het gaat om een initiatief van Frank Vanleenhove, de man achter Surfers’ en Lakeside Paradise. Hij zegt daarmee zijn tweede levensdroom te hebben waargemaakt. Z’n eerste droom was uiteraard Surfers Paradise.

"Nu is het genoeg hé"
Op amper 9 maanden tijd en ondanks de strenge winter werd het Clubhuis project gerealiseerd. Burgemeester Lippens die de openingshandeling verrichtte zei kort tevoren “zonder mensen zoals Frank zou Knokke-Heist niet zijn wat het nu is. Je vader zou fier geweest zijn op je. Wat ooit begonnen is met een “barak” is uitgegroeid tot een initiatief waar alle jonge mensen in de badstad wel bij varen. Je hebt nu je twee levensdromen gerealiseerd… maar nu is het genoeg hé”, aldus een lachende burgervader. De sleutel voor de opening van het clubhouse was komen aanvliegen samen met skydiver Cedric Dumont, die boven het Duinenwatermeer op halve Everesthoogte uit een helikopter was gesprongen.

Sleep-Inn
De 10 kamers van de Sleep Inn bieden plaats aan 80 personen.  Er zijn 2 kamers van 12, 6 van 8 en 2 van 4 personen. Elke kamer heeft zijn eigen identiteit, eigen aan één of andere wereldberoemde surfspot. Zo is er ‘the Mexican’, ‘the Hawaiïan’ de ‘Bali’ of de ‘Californian’ room met telkens tinten, foto’s en objecten van de locatie in kwestie.  De jeugdherberg kadert in het idee om jongeren een goedkope overnachting aan te bieden in Knokke-Heist. Deze worden voorzien vanaf 25 € ontbijt inbegrepen. De perfecte ligging met eigen ruime parking op 500 m van trein en tram eindstation aan de inkom van Knokke-Heist via de N49, de nabijheid van Knokke centrum op 600 m, het strand op 1 km… zijn uiteraard enorme troeven.

Daarnaast zijn er uiteraard allerhande trendy watersportmogelijkheden beschikbaar, een eigen Thaise massageruimte, een groot zonneterras, 3 polyvalente ruimtes, een zonnedek, Hotspring jacuzzi, voorzieningen voor skateboarders en een beachvolleyballterrein. Met daarenboven het zwembad Sportoase op 20 m, het nieuwe jeugdhuis ’t Verzet met concertzaal op 50m wordt het duidelijk dat deze Sleep Inn de trekpleister zal worden voor bedrijven, verenigingen, scholen, zeeklassen, vriendengroepen…terwijl uiteraard ook families en individuele bezoekers er terecht kunnen.

Clubhouse
Het Clubhouse van Lakeside Paradise heeft uitzicht op het Duinenwatermeer en de ruimte tussen clubhouse en water bestaat uit een zandstrand en een houten terras. Op het zandstrand zijn ligzetels, hangmatten en trampolines beschikbaar en ook een beachvolleyballterrein. Enkele meters verder is er het uitkijkterras waar iedereen zich pal op de kabelbaan bevindt, met perfect uitzicht op het startponton, de baan zelf en alle “obstacles”.

Binnen op de gelijkvloers is er de clubruimte met cocktailbar, het sportgedeelte , de lounge, de jeugdherberg, keuken en een Pro shop. In de shop wordt technisch watersportmateriaal aangeboden zoals boards en wetsuits, en 's winters technisch wintersportmateriaal zoals lawinedetectoren en rugzakken met Air bag ABS systems...


Op de bovenverdiepingen van het Clubhouse zijn er 3 polyvalente ruimtes. Dit om verschillende groepen toe te laten in alle privacy te genieten met eigen bar, Pool- en voetbaltafel, TV, en 2 grote terrassen. Helemaal onder het dak, met prachtig uitzicht is er een vergaderzaal.