3.7.13

Een gep®ikte fiets = een unieke fiets!

Donderdag kan men tussen 15 en 18 uur weer terecht op de wekelijkse Folkloremarkt in Heist om fietsen te laten voorzien van een merkteken. De Folkloremarkt vindt iedere donderdag in juli en augustus plaats op de parking van de Knokkestraat. De gemeenschapswachten zijn ook op 15 juli en 12 augustus terug te vinden op het Alfred Verweeplein. Daar kunt u uw fiets laten graveren tussen 14.30 en 18 uur. Door het graveren van uw rijksregisternummer in het fietsframe, wordt uw fiets een unieke fiets. Wanneer een gestolen gegraveerde fiets teruggevonden wordt, dan wordt u als eigenaar automatisch op de hoogte gebracht.

Naast het laten graveren blijft het belangrijk om altijd aangifte te doen in het geval van diefstal en het liefst zo gedetailleerd mogelijk. Een gedetailleerde aangifte verhoogt immers de kans dat uw fiets teruggevonden wordt. U kunt hiervoor gebruik maken van een fietspas en u neemt ook best een foto van uw fiets.


Maar vermijd in de eerste plaats dat uw fiets gestolen kan worden door uw fiets altijd slotvast achter te laten. Ook al is het maar voor eventjes. En dit steeds aan een vast voorwerp. Sluit uw fiets bij voorkeur af met twee verschillende sloten waarvan minstens een slot uit gehard staal.