4.7.13

Cirque du Soleil tent rechtgetrokken

Op de nieuwe Duinenwaterparking in Knokke-Heist werd om 13u donderdagnamiddag de grote kathedraaltent voor de show Kooza van Cirque du Soleil rechtgetrokken. Voor de “Raising of the tent” waren ruim 90 kloeke mannen en vrouwen in de weer. In een gecoördineerd vertoon zetten ze kloksgewijs manueel en simultaan honderden tentpalen recht. De hele operatie werd in zo’n 10 minuten afgewerkt. Het resultaat:  de zeer herkenbare witte Cirque du Soleil tent die boven het landschap torent. Woensdag was van de grote kathedraaltent nog niks de bespeuren, zo snel werd alles klaargemaakt” zegt pr-verantwoordelijke Adrian Gonzales.

Bovenop de tent vormen de Canadeese, Quebecaanse, Belgische en Cirque du Soleil vlag letterlijk de kers op de taart. Vanaf heden kan iedereen die Knokke-Heist binnenrijdt langs de Natienlaan of via de trein aankomt niet meer naast de 56m hoge Grand Chapiteau tent kijken.

De grote Carpa Blanca, met een diameter van 51 meter, bestaat uit 18 stukken vuurvaste vinyl en werd vervaardigd in Bordeaux (Frankrijk) door de onderneming Voileries du Sud-ouest, wereldberoemd voor zijn grote tenten. Het gevaarte weegt bijna 5,3 ton. In totaal is op de Duinenwaterparking 17 000 vierkante meter gereserveerd voor de installatie van de Kooza infrastructuren.

Naast de Grand Chapiteau bevat het Cirque Du Soleil dorp ook nog een Tapis Rouge VIP tent, een artiestendorp, de box office, de kantoren, een keuken en bijhorend restaurant,  een school, enz.  

Op het moment van het rechttrekken van de grote kathedraaltent kwamen donderdagmiddag nog voortdurend vrachtwagens uit Spanje aanrijden met materiaal voor de show. Ook was men net het keukengedeelte bij het restaurantgedeelte voor de crew aan het voegen. De keuken vormt het hart van het dorp. Er worden niet alleen dagelijks 300 maaltijden geserveerd (zes dagen per week), maar het is ook de ontmoetingsplaats voor alle leden van de tournee (artiesten en medewerkers).

Voor de “Raising of the tent” waren donderdag ook fotografen en persmensen komen opdagen. Voor de veiligheid werden ze allemaal uitgedost in een fluohesje en een “hard hat”.  De komende dagen wordt het hele Koozadorp verder uitgebouwd. Daaronder ook de artiestentent. Die beschikt over een ruimte voor de kostuums, de loges van de artiesten, een trainingsruimte met toestellen en een fysiotherapiezaal.  De artiesten zelf zijn nog niet in Knokke-Heist aangekomen. “De meesten zijn met vakantie of terug naar huis” zegt Adrian Gonzales.

Programma voorstellingen:
De voorstellingen vinden plaats van donderdag 18 juli tem zondag 18 augustus. Elke dag vinden er 1 of 2 voorstellingen plaats m.u.v maandag, dat is hun rustdag.

Praktisch:
Je vindt KOOZA naast het treinstation van Knokke-Heist, Natiënlaan, 8300 Knokke
Tickets vanaf 34 euro, premiumtickets 104,5 euro

Je leest er meer over bij KOOZA KOMT NAAR KNOKKE-HEIST

Volg KOOZA ook via TWITTER