4.7.13

Buren bij Kunstenaars

De Provincie West-Vlaanderen pakt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober uit met de tiende editie van ‘Buren bij Kunstenaars’ – open-atelierdagen. In totaal nemen 1.685 kunstenaars uit de hele provincie deel aan het evenement. Dat zijn er maar liefst 225 meer dan vorig jaar. Samen zijn ze goed voor 984 ateliers. In Knokke-Heist zijn er elf deelnemende ateliers. De toegang is overal gratis. 

Kunstenaars aan het werk
U kunt er de kunst bewonderen van al deze amateurs of professionelen uit verschillende disciplines: grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, videokunst, kunstambachten, installatie, multimedia,… Door de ateliers ook op vrijdag open te stellen, krijgen scholen de kans om een kunstenaar in klasverband aan het werk te zien. Het project loopt gelijktijdig in Noord-Frankrijk in het Département du Nord en het Département Pas-de-Calais.

Wie doet mee in Knokke-Heist?
In onze gemeente zijn er 11 ateliers die hun deuren openstellen: “Boekbindcollectief 14 x 14 521) – creatief boekbinden” in de Bibliotheek in CC Scharpoord, Helena Gabriels (vilten, schilderen op zijde, fimo allerhande), Luc Gobyn (Piningobini), Axelle Goubau (hedendaags, abstract, acryl), Vera Hutsebaut (kleisculpturen, acryl op doek, figuratief en abstract), Mieke Pieters (olieverf op doek, levend model), Alex Van Den Bossche (op de grens van beeldhouwkunst en schilderkunst), Marina Van Deursen (acrylschilderijen, steengoed, porselein), Marc Van Rechem (expressionisme), Vrij Atelier De Speelman en Nadine Wachtelaer (assemblages, abstracte kunst). De adres- en contactgegevens van de Knokke-Heistse kunstenaars vindt u hier terug.

Wegwijsbrochure
De wegwijsbrochure bevat alle adressen en openingsuren per atelier, gerangschikt per arrondissement en per gemeente. Drie handige indexen (op naam van de deelnemer, op naam van het collectief en op gemeente) maken het zoeken eenvoudiger. De brochures zijn beschikbaar vanaf 15 september bij de gemeente, toeristische dienst, openbare bibliotheek, academie, cc Scharpoord, de deelnemende kunstenaars. U kunt deze ook aanvragen via 0800 200 21 of viaprovincie@west-vlaanderen.be.

Uitgebreide zoekmachine op de website
Op de website vindt u alle praktische informatie en enkele impressies van werken. Er zijn drie zoekmogelijkheden: op ‘kaart (per gemeente)’, op naam van de ‘kunstenaar’ (of het collectief) of via ‘uitgebreid’ zoeken. Ook kunt u er verder surfen naar de website van de kunstenaar. De zoekmachine biedt de kans om ook persoonlijke selecties te maken.