4.7.13

Inschrijven voor de cursus Gastheerschap

In het najaar vindt een derde gratis cursus plaats voor Gastheerschap. Bedoeling is om recreatiebedrijven op te leiden en kennis bij te brengen over de prachtige Zwinstreek. De cursus vindt plaats tussen 1 oktober en 19 november op verschillende locaties in de Zwinstreek: Breskens, Ramskapelle, Aardenburg, IJzendijke en Cadzand. Per lesmoment wordt een hoofdthema behandeld: Natuur, Geschiedenis, Streekproducten en erfgoed en Staats Spaanse Linies. De folder van de cursus vindt u hier.

De cursus is het resultaat van de grensoverschrijdende werkgroep die bestaat uit mensen van milieu-natuur en toerisme van de gemeente Knokke-Heist, van Natuur en Zo in opdracht van de gemeente Sluis en van de Provincie West-Vlaanderen. In 2012 werden zo 50 recreatiebedrijven opgeleid binnen het Europees project REECZ (Recreatie en Ecotoerisme in de Zwinstreek), waarin het gemeentebestuur participeert.

Momenteel werken de Provincie West-Vlaanderen en de Provincie Zeeland samen in een nieuw Europees project met de naam ‘Nature People’. Binnen het kader van dit project vroegen zij de werkgroep om een derde cursus te organiseren.

Agenda cursus
-       Dinsdag 1 oktober – Hoofdthema Natuur – in Waterschap, Breskens
-       Dinsdag 8 oktober – Hoofdthema Geschiedenis – in For Freedom Ramskapelle
-       Dinsdag 22 oktober – Hoofdthema Streekproducten en erfgoed – in Slakkenbedrijf Aardenburg
-       Dinsdag 5 november – Hoofdthema Staats Spaanse Linies – in Het Bolwerk in IJzendijke
-       Dinsdag 19 november – Hoofdthema Natuur – in Zwinhoeve Cadzand (Nederlandse Zwin)

Interesse? Inschrijven kan via gastheerschap@knokke-heist.be of via het telefoonnummer 050 63 01 98.

Deelname is gratis!