10.5.13

World Press Photo in Knokke-Heist

Zoals elk jaar is in de badstad vanaf nu, naast het Fotofestival, ook de tentoonstelling World Press Photo te gast. De fototentoonstelling met de beste beelden van over de hele wereld opent morgen de deuren en loopt nog tot 9 juni. Blikvanger is de foto van de Zweed Paul Hansen, die een krachtig beeld maakte van Gaza. Op de foto staat een groep mannen die op weg is naar de moskee met twee dode jongetjes in hun armen.

Stephan Vanfleteren
Belg Stephan Vanfleteren viel ook in de prijzen. Hij won de eerste prijs in de categorie ‘Staged Portraits’. Met zijn reeks ‘People of Mercy’ probeerde hij zieke of gehandicapte Guinezen, die hulp zoeken bij het aangemeerde ziekenhuisschip African Mercy, een herkenbaar gezicht te geven. Mercy Ships is een ngo die zich inzet voor hulpbehoevenden in Afrika en hen gratis van medische hulp voorziet. Stephan Vanfleteren was op het schip in Guinee en was er getuige van het fantastische werk dat de vrijwillige dokters en medewerkers op de boot verrichten.

Eervolle vermelding voor Frederik Buyckx
De Vlaming Frederik Buyckx kreeg een vermelding in de categorie Daily Life met een reeks foto's over de favela's van Rio de Janeiro in het licht van het WK voetbal en de Olympische Spelen die respectievelijk in 2014 en 2016 in Brazilië worden gehouden.

Een reportage op Focus & WTV kun je HIER bekijken.