10.5.13

Kings of Golf met Nicolas Colsaerts in Knokke-Heist

Kings of Golf by Optima is het nieuwe exhibitie golftoernooi dat voor de allereerste keer zal plaatsvinden op zondag 29 september in de Royal Zoute Golf Club in aanwezigheid van de beste Belgische golfer, Nicolas Colsaerts. Naast ‘The Belgian Bomber’ nemen Sam Torrance en Sergio García, twee Europese golfvedettes, deel aan het eendaags exhibitietoernooi voor het goede doel.

Sinds de fantastische resultaten van Nicolas Colsaerts op de PGA en de European Tour is de populariteit van de 30-jarige golfer enorm gestegen. Hij is de eerste speler uit de Benelux die werd geselecteerd als speler voor het Europese Ryder Cup team. Voor veel golfliefhebbers is het dan ook een absolute droom om de Belgische sterspeler op eigen bodem te zien spelen op één van de beste golfterreinen van Europa, de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist.

“Wij zijn zeer vereerd dat Nicolas zijn deelname aan dit event heeft bevestigd en ik ben zeer blij dat Sam en Sergio, twee grote vedettes uit de geschiedenis van de Ryder Cup, zich bij hem hebben aangesloten. Ons objectief is simpel: wij willen het Belgisch golfpubliek de kans geven om internationale topspelers live aan het werk te zien. En ik ben ervan overtuigd dat we daar met Kings of Golf by Optima glansrijk in zullen slagen.”, aldus de organisator, Andy Hancock.

Nicolas Colsaerts voegt daar nog aan toe: “Het Kings of Golf by Optima tornooi is een geweldig idee en een grote opportuniteit voor mij aangezien ik niet vaak de kans heb om in België voor eigen publiek te spelen. Bovendien is de Royal Zoute Golf Club een golf course dat ik erg apprecieer. Ik ben erg enthousiast en ongeduldig om met mijn vriend Sergio García en Sam Torrance te spelen gezien we samen een geweldige show zullen neerzetten!”

Sam Torrance en Sergio García maken beiden deel uit van meerdere Europese Ryder Cup ploegen. De Spaanse García, geboren in 1980, is de huidige Europese nummer 2. Hij begon zijn professionele golfcarrière al op 19-jarige leeftijd, vandaar zijn bijnaam ‘El Niño’. Sam Torrance maakt al sinds 1970 deel uit van het professionele golfcircuit en beschikt over een indrukwekkend palmares. De Schotse Torrance maakte in 1985 de winnende putt voor Europa in de Ryder Cup en haalde zo, voor de eerste keer in 25 jaar, de overwinning binnen voor het Europese team. Torrance heeft het grootste aantal deelnames aan de Europese Tour op zijn naam staan en is momenteel nog steeds een succesvol speler op de Europese Senior Tour.

Live Clinic en Skins Game voor het goede doel
Om het evenement te starten zullen de drie spelers om 14 uur tijdens een live clinic aan de eerste hole hun swing en beste golftrucjes tonen aan het publiek. Deze clinic wordt om 14.45 uur gevolgd door een golfwedstrijd tussen de drie topspelers waarbij ze elk spelen voor een goed doel. De spelformule is een ‘Charity Skins Game’ waarbij de spelers 1000 euro kunnen winnen aan elke individuele hole. De spelers maken een parcours van tien holes op het terrein van de Royal Zoute Golf Club af. Als het prijzengeld aan een hole niet wordt gewonnen wegens gelijkspel, wordt de prijzenpot overgedragen naar de volgende hole en concurreren de spelers voor de nieuwe jackpot. De hoogtepunten van de match worden uitgezonden op RTL, Sporting Telenet en BeTV.

Nicolas Colsaerts speelt voor de “Mucovereniging” (www.muco.be) en Sam Torrance neemt het op voor "Missing Children Europe". (www.missingchildreneurope.eu) terwijl Sergio García zal spelen voor "Belgian Kids Fund." (www.belgiankidsfund.be)

Tickets voor Kings of Golf by Optima zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.kingsofgolf.be of via de Facebook fanpagina “kingsofgolf”. De prijs voor een ticket bedraagt 30 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen jonger dan 16 jaar.