7.5.13

Surfers Paradise Londen-Parijs voor het goede doel

Binnen een 5 tal weken is het zover... Dan start het zestal van Surfers Paradise in Londen voor hun loop-, zwem-, en fietstocht naar Parijs. Het weer zit tegen want het meest gevreesde onderdeel is de kanaalovertocht, en vanwege de huidige watertemperaturen kon er nog niet echt veel in zee gezwommen worden, laat staan het organiseren van nachtelijke trainingen. Zondag was het echter zover: een eerste training in water van 9°C... Stefan Obreno zegde toe om als coach te fungeren en zal ook de overtocht meemaken, samen met Ostheopaat Catherine Verhelst. Een dokter is ook aanwezig want Yves Depoorter is eveneens deelnemer. Wim Boens, Tom Vandenbussche, Natalie Camerlynck, Tine Debrabander en Lies Vervaet zullen het team aanvullen en voor de nodige assistentie en bevoorrading zorgen. Mario Fagel diende als deelnemer af te haken wegens professionele redenen en wordt vervangen door Jan Declerck.

Het "konvooi" vertrekt op 11 juni naar Groot Brittannië: één assistentiewagen, een mobilehome en een kleine truck met de fietsen en wisselstukken. De loopstart hartje Londen richting Dover is voorzien op 12 juni omstreeks 11h. Daarna wordt volgens de getijden vanop het strand van Dover de zwem oversteek ingezet om 1h s’morgens op 13 juni. De zwemtijd zal grotendeels afhankelijk zijn van de zeegang maar er wordt gerekend dat, als alles goed verloopt tijdens het zwemmen, Parijs na de 240km lange fietstocht zal bereikt worden tegen de ochtend op 14 juni !

"Coastliner" Knokke-Heist !

Voor eind mei dient het zestal een zwemproef af te leggen waarbij ze 2 uur onafgebroken moeten zwemmen in water minder dan 16°C...En om dit tot een goed einde te brengen wordt er op maandag 20 mei de eerste “coastliner Knokke-Heist” georganiseerd !

Deze Coastliner bestaat er in om aan het sportstrand Heist “Schildia” om 18h in zee te steken en te zwemmen naar Surfers Paradise, over een afstand van 7km. Om dit wat inhoud te geven, en omdat het geheel gekoppeld wordt aan het goede doel, nl de bestrijding van prostaatkanker, wil het zestal zoveel mogelijk mensen op de been brengen en mobiliseren om deel te nemen aan deze coastliner Knokke-Heist ! De zwemmers kunnen mee zwemmen of een deel van de afstand mee zwemmen, surfers die willen mee peddelen of de afstand afleggen op een Stand Up peddelboard (te huren ter plaatse) kunnen dit ook doen. Bezitters van een kajak of eigen vaartuig kunnen meevaren of een kajak huren, en de sportievelingen die het initiatief willen steunen maar toch liever niet nat worden, kunnen ook op het strand meewandelen en of mee joggen tot aan Surfers Paradise ! Het grote voordeel voor de watersporters is dat er vlak onder de kust gezwommen wordt en dat het dus elk moment mogelijk is om de weg naar het strand in te slaan, waar er eveneens assistentie zal meevolgen.

Fish & Chips 
Om terug op kracht te komen is er vervolgens de mogelijkheid om op Surfers Paradise van een typisch Engels gerecht te genieten: vers gebakken vis met frietjes ! Kandidaten die alleen hiervoor willen inschrijven dienen dan tegen 20h aanwezig te zijn.

Alle opbrengsten zijn zoals reeds eerder vermeld voor het goeie doel:
Fish & Chips + engels dessert + “cup of tea” : 20 €
Coastliner deelname in het water of op het strand : 5€ pp.
Huur kajak (2 personen) of SUP: 10 € pp.

Om één en ander in goede banen te leiden wordt gevraagd van op voorhand in te schrijven door een mail te sturen naar info@surfersparadise.be Graag met vermelding op welke manier je wil deelnemer (langs het strand, in het water…en of je materiaal (kajak/Sup wetsuit + maat) wil huren en met hoeveel personen je Fish & Chips komt eten. Wij zorgen dan dat alles ter plaatse is op maandag 20 mei, 17h aan het Schildia Lokaal sportstrand Heist. Start is voorzien om 18h. Best is om na afloop eigen vervoer van en naar Surfers Paradise te voorzien. Via onze site www.surfersparadise.be of via 050/615960 zal gecommuniceerd worden ivm een eventuele aflassing tengevolge van ongunstige weersomstandigheden.

Mensen die onze actie tegen prostaatkanker willen steunen en niet kunnen deelnemen, kunnen ook kilometers sponsoren door het bedrag van 5 € x aantal gewenste kilometers storten op het rekeningnummer van Surfers Paradise: KBC 473/2135911/29. Het totaal af te haspelen kilometers bedraagt ongeveer 450 km !

Afsluiter CC Scharpoord
Op deze tocht gaan eveneens een fotograaf en een cameraman mee waarvan de beelden dan zullen gebruikt worden om een afsluitende avond te organiseren in Cultureel Centrum Scharpoord. Op die avond zal Dr. Yves Depoorter het prostaatkanker onderwerp nader toelichten en zal tevens de checque overhandigd met de opbrengst van deze actie.

Bovendien zal via de site en een chip die iedereen tijdens de tocht meedraagt het thuisfront deze Enduroman kunnen mee volgen. Er werd bovendien een facebookpagina en website aangemaakt waar je alle details kan weervinden, foto’s van het team en begeleidingsboot etc…hier kan je ook alle nieuwsjes op vinden en eveneens inschrijven voor de Coastliner Knokke-Heist


Op de foto vlnr Yves Depoorter, Thijs Blondeel, Jan Declerck, Jean Deloddere, Jan De Maesschalk en Frank Vanleenhove.