6.5.13

Kleinste paardje van Europa komt uit Knokke-Heist

Fantasy is de naam van het kleinste paardje van Europa. Ze is geboren in 2012 in Stal Zeewinde in Knokke-Heist en maakt deel uit van Mini Horse World, een verhuurbedrijf van mini-paardjes. Het gaat om een speelse, bruine merrie die - nu ze volgroeid is - een lengte heeft van 50 cm. Fantasy heeft veel karakter, is een deugnietje, maar weet toch vooral telkens weer iedereen rond zich te vertederen. Ze heeft een al even klein speelkameraadje: het witte hengstje ‘For Ever Mine’. De twee zijn dol op elkaar en  onafscheidelijk.

De paardjes van Mini Horse World zijn sociaal, kindvriendelijk en hartverwarmend. Ze reizen het hele land door als feeërieke attractie op dorpsfeesten, evenementen, familiefeesten… De paardjes lopen er telkens op een erfje met een fantasierijk decor. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien. De paardjes verwonderen, vertederen en toveren een glimlach op de vele gezichten.
Maar Mini Horse World biedt niet enkel een mobiele paardjesattractie. De paardjes worden ook ingeschakeld in de hulpverlening voor kinderen met beperkingen of problemen. Deze therapie werkt heel goed omdat paarden sterk reageren op lichaamstaal en emoties. De dieren reageren instinctief op de kinderen en de kinderen durven zich ook makkelijker open te stellen. Ze vertrouwen de dieren hun diepste geheimen en gevoelens toe, wat erg helend werkt.

Naast de sociale functie bieden de paarden mensen ook een leuke vakantie via tal van stages: bijv. een vakantieplus stage of een clickertraining.