8.5.13

Nieuwste CD Scala & Kolacny Brothers in avant-première

Op 15, 16 en 17 augustus bieden Scala & Kolacny Brothers hun fans de unieke kans om de voorstelling van hun nieuwe cd Black Moon in avant-première bij te wonen op het strand van Knokke-Heist. Black Moon is hun eerste cd die uitsluitend eigen nummers bevat. Tijdens de concerten zal het koor nieuwe nummers afwisselen met indie rockklassiekers. Bij deze primeur past een even exclusieve locatie: het sfeervolle strand van Knokke-Heist is dan ook de geknipte setting.

Nieuwe plaat, eigen geluid
Scala & Kolacny Brothers staan tot aan de andere kant van de oceaan bekend om hun eigenzinnige covers. De engelachtige stemmen van het Scala-koor, met als enige begeleiding  Steven Kolacny op piano, geven een andere dimensie aan bekende indierockklassiekers. Zo betekende hun meeslepende versie van Radiohead’s ‘Creep’ voor hen de internationale doorbraak.  De fans van Scala & Kolacny Brothers weten echter dat zij al jarenlang ook schitterende eigen nummers spelen op hun concerten. De nieuwe cd Black Moon met uitsluitend eigen nummers is dan ook een logische nieuwe stap in het verhaal van Scala & Kolacny Brothers. Black Moon is het resultaat van een jarenlange samenwerking van Steven Kolacny met enkele vaste partners, waaronder co-writer en producer Koen Buyse (Zornik). De titel Black Moon verwijst naar de drie Moon-nummers die Scala & Kolacny Brothers al een tijdje spelen op hun concerten.

Spektakel verzekerd
De optredens van Scala & Kolacny Brothers zijn echte multimediale belevingen met videoprojecties, animatiefilms, speciale lichteffecten en electronic sampling. Ook ditmaal zullen de concerten onvergetelijke momenten opleveren. Daarenboven wordt speciaal voor deze gelegenheid een tent op het evenementenstrand van Knokke-Heist omgebouwd tot een heuse concertzaal met een ontvangstruimte en genummerde stoelen. Op het podium zullen de zangeressen schitteren in prachtige kostuums. Zij zullen bovendien regelmatig van outfit veranderen gedurende de show. Naast de nieuwe nummers zal het koor ook bekende indierockklassiekers brengen. Het belooft een gevarieerde, wervelende show te worden. Bovendien zal de nieuwe cd enkel te koop zijn op optredens; dit concert biedt de fans dus niet alleen de kans om de cd als eerste aan te horen, maar ook om hem als eerste aan te kopen.

Exclusieve setting voor een exclusief concert
De avant-première van Black Moon vraagt uiteraard een exclusieve setting. Die werd gevonden in Knokke-Heist: het evenementenstrand biedt het perfecte kader voor dit unieke evenement. “Wij zijn zeer verheugd om Scala & Kolacny Brothers te mogen verwelkomen voor drie exclusieve voorstellingen”, zegt schepen van Cultuur Maxim Willems. “De avant-première van de nieuwe Scala-plaat vormt absoluut één van de hoogtepunten van ons zomerseizoen. In Knokke-Heist vinden deze zomer namelijk ook heel wat andere internationale topevenementen plaats, zoals het Optima Open tennistoernooi of de Kooza-voorstelling van Cirque du Soleil”, zegt Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme.

Meet & Greet met Scala & Kolacny Brothers? Go VIP!
Om de avond helemaal onvergetelijk te maken, bieden Scala & Kolacny Brothers hun fans de unieke kans om hen te ontmoeten en het laatste halfuur van de generale repetitie bij te wonen. Deze mooie extra’s maken deel uit van het VIP-arrangement. Voor het concert kunnen de VIP’s ook genieten van een diner in de BMW Beach Lounge (op het strand voor het Casino). “Daarnaast verzekert het VIP- arrangement u van een gereserveerde parkingplaats, van een shuttle service van de parking tot aan de concerttent en uiteraard van de beste zitplaatsen op het concert zelf”, zegt Ken Koeklenberg, managing partner van het communicatiebureau The Oval Office en medeorganisator van de concerten. “Dit arrangement wordt aangeboden aan groepen van minimum tien personen. Een ideale manier ook voor bedrijven om samen met hun relaties van dit wervelende concert te genieten!”

Praktisch
Data: 15, 16, 17 augustus 2013
Locatie: Evenementenstrand Knokke-Heist. Het Evenementenstrand ligt tussen Heist en Duinbergen ter hoogte van het Bosje van Heist.

Regular tickets: €49

VIP tickets: €185