7.5.13

Comedian Youssef El Mousaoui in Jeugdclub ’t Verzet

Op zaterdag 18 mei is comedian Youssef El Mousaoui te gast in Jeugdclub ’t Verzet in Knokke-Heist. Terwijl Youssef volop aan zijn vierde onemanshow werkt, brengt hij in ‘t Verzet het beste van zijn materiaal uit 6 jaar stand-upcomedy: The Best of Youssef.  Op enkele jaren tijd heeft Youssef zich als eerste Marokkaanse stand-upcomedian van Vlaanderen in de kijker gewerkt. Youssef El Mousaoui startte zijn carrière als vastgoedadviseur en richtte in 2004 zijn eigen bedrijf op in Antwerpen. Op zoek naar ontspanning schreef Youssef zich in voor theaterlessen. Een email belande per ongeluk bij een comedybureau die hem uitnodigde op de nieuwe show van Nigel Williams: “De Terrorist”. Tijdens de pauze vroeg Nigel naar Youssefs mening waarop deze gevat antwoordde: “Ik kan dat veel beter”. Youssef mocht de daad bij het woord voegen en stond enkele minuten later zonder voorbereiding voor het eerst op de planken. Hij opende vol overtuiging met de zin: “Hallo, ik ben een Marokkaan… Sorry, maar ik ben het niet gewoon dat mensen naar mij kijken terwijl ik werk”.

Een dag later speelde Youssef in het voorprogramma van Alex Agnew en twee dagen later in dat van Henk Rijckaert. Een week later stond hij in de finale van 123 Comedy Award. Nog een maand later nam hij deel aan de Comedy All Stars met grote namen zoals Bert Kruismans, Nigel Williams en Raf Coppens. In januari 2007 debuteerde hij met zijn eerste onemanshow 100% Legaal waarin hij op zoek is naar zichzelf. ‘Ben ik nu Marokkaan of Vlaming?’ En logischer wijs komen ook de vooroordelen van Vlamingen tegenover Marokkanen en omgekeerd aan bod. Ook zijn tweede show van 2008, Monkey Business, legde een succesvol parcours af dat verder bouwde op het elan van zijn eerste show.
Met zijn derde show, Child's Play, die in februari 2011 in première ging, speelde hij wederom voor uitverkochte zalen. Deze keer ging Youssef als kersverse vader op zoek naar de geheimen en de valkuilen van het vaderschap.

Youssef beperkte zich niet tot stand-upcomedy. Hij maakte zijn debuut als acteur in de film Los van Jan Verheyen uit 2008 en was in 2011 stemacteur voor de rol van Omar Ben Salaad in de Vlaamse versie van The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.

Praktisch
Zaal ’t Verzet – Duinenwater 45 – Knokke-Heist
Deuren om 20u, start 20u30.  www.jeugdclubtverzet.be  VVK 8 euro, ADD  10 euro
Tickets in Jeugdclub ’t Verzet, De Marge, Night Shop Sam en Jann Ricc.
Online tickets via www.facebook.com/tverzet.