8.5.13

Knokke-Heist steunt Syrië 12-12

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist plaatst collectebussen van Syrië 12-12 aan de onthaalbalies van de verschillende gemeentelijke diensten. U kunt er terecht tussen 14 mei en 17 juni om uw bijdrage te deponeren. Op die manier steunt u de miljoenen Syrische burgers die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Laat uw hart spreken!

Het conflict in Syrië is intussen al meer dan twee jaar aan de gang. De gewelddadige burgeroorlog kostte al aan minstens 70.000 mensen het leven. Meer dan een miljoen burgers vluchtten naar de buurlanden, waar ze opvang krijgen door mensen thuis en in vluchtelingenkampen. Nog eens twee miljoen mensen zijn op de vlucht in eigen land. De burgeroorlog neemt steeds dramatischer proporties aan. Het gevolg is dat steeds meer slachtoffers – intussen al meer dan 4 miljoen – afhankelijk zijn van levensbelangrijke humanitaire hulp: voedsel, water, medische zorg, onderwijs…

Het Consortium 12-12 - dat bestaat uit Unicef, Caritas International, Handicap International, Oxfam Solidariteit en Dokters van de Wereld - roept op tot actie om de slachtoffers te helpen. Het gemeentebestuur ondersteunt de actie en plaatst dus collectebussen aan de balies van onderstaande locaties: CC Scharpoord, Bibliotheek, Dienst Toerisme, Sociaal Huis, Gemeentehuis, Sportcentrum, De Marge, Museum Sincfala en deKunstAcademie.