10.5.13

Briljanten jubileum van Lenaerts-Demey

Woensdag vierden François Lenaerts en Betty Demey hun 65-jarig jubileum in rusthuis Lindenhove. Betty en François leerden elkaar kennen in Knokke-Heist op de foor tussen de confetti. Ze traden op 8 mei 1948 in het huwelijksbootje in Leuven en verhuisden dan naar Vilvoorde. Op 30 mei 2012 kwamen Betty en François in Lindenhove wonen in kamer 220. Na 65 jaar huwelijk genieten ze nog elke dag even goed van elkaar. Hun truc: “gewoon blijven overeenkomen”…

Betty werd 84 jaar geleden geboren in Wetteren op 19 juni 1928 en is de jongste van 5 kinderen. François werd 92 jaar geleden geboren in Leuven op 7 december 1921.  Hij was enig kind in huis. Betty is tot haar 12 jaar naar school gegaan. In de oorlog ging zij op de boerderij bij haar nonkel werken, die tevens haar voogd was. Haar moeder was gestorven en haar vader kwam om in de oorlog. François ging tot zijn 14 jaar naar school en leerde voor beenhouwer. Daarna werkte hij als kok bij het leger, eerst bij de Britten en daarna bij de Belgen.  Ze gingen beiden gaan werken in de kliniek van Vilvoorde. François als kok en Betty bij de onderhoudsdienst. François hield dit vol tot aan zijn pensioen. Betty heeft voor haar pensioen nog ruim 13 jaar gewerkt in de Makro in Machelen.

Betty en François hebben 1 zoon en 2 achterkleinkinderen. Betty genoot vroeger tijdens haar vrije tijd van paardrijden, boeken lezen en wandelen. François kookte graag en hield van fietsen, kaarten en vooral veel reizen.