15.4.13

Voorverkoop Blue&White party op volle toeren

De voorbereidingen voor de Blue&White party nu zaterdag bereiken hun eindpunt. In hoeve Vier Ambachten te Knokke-Heist houden dan Cathy Swinnen, Christel Bedert, Yves Merlevede en Peter Demuynck de vierde editie van de Blue&White party.  Na het succes van de vorige jaren was het voor de organisatoren een vanzelfsprekendheid om ook in 2013 een verrassende en leuke party te plannen, nog fijner, nog beter, nog  plezanter dan de vorige jaren. Dat heeft z’n uitwerking niet gemist. “Een vlugge telling leerde ons “dat de VIP-receptie is uitverkocht! Dit overstijgt onze verwachtingen. Voor de party vanaf 22u zijn er wel nog enkele tickets beschikbaar”, schreef Christel Bedert maandagmorgen in haar blog. Christel heeft trouwens wat witte en blauwe versierselen uit het KOOZA-kanon in Madrid geïmporteerd…

Cocktailbar met top-mixologist Jan Van Ongevalle en LoVID Photobooth
Het viertal is dan ook bijzondere trots dat het naast het succesvolle concept, een receptie met een hapje en een drankje van Traiteur Raemdonck gevolgd door een stevige danspas op de dansvloer met muziek van Nicolas Decoster, dit jaar ook enkele nieuwigheden op de party kunnen presenteren, waaronder een cocktailbar met top-mixologist Jan Van Ongevalle die iets heel bijzonders zal doen met het Zoetepolderbier uit Knokke-Heist. Ook aan fotografen en zelfs een heuse LoVID Photobooth zal het niet ontbreken. En er is naar verluidt zelfs een komische act in de maak….

Flame
Het goede doel dit jaar, na de ALS Liga twee jaar geleden en de kinderkankerafdeling van Leuven Gasthuisberg van vorig jaar is ngo Flame, een brandwondencentrum ver van huis, in Burkina Faso, opgericht door iemand dicht bij huis, dr. Michel Van Brussel uit Knokke-Heist. Michel en zijn collega Luc De Clerck zijn dit jaar tien jaar actief in de brandwondenzorg in Burkina, runnen sinds zeven jaar een klein ziekenhuis, hebben daar al sindsdien al 2654 patiënten gratis behandeld, goed voor ongeveer 12.000 wondbehandelingen.

Bouw hospitaal
Dit jaar wordt er gestart met de bouw van een eigen hospitaal met operatiekwartier. Begin dit jaar waren Michel en Luc in Burkina om daartoe de nodige voorbereidingen te treffen. Op de blog van de website (www.ngoflame.be)  en op de ngo Flame facebookpagina kunt u dit verhaal uitgebreid volgen. Ondertussen is het bouwplan af, is er een prijsofferte van de aannemer in Burkina (de bouw zelf wordt gerealiseerd door ex-brandwondpatiënten) binnen en wordt de financiering  afgerond. Doelstelling is het hospitaal te kunnen openen eind dit jaar.

Zuurstof voor het operatiekwartier
Met de steun van de sponsors van de Blue&White party en hun gasten hopen Cathy, Christel, Yves en Peter én team op 20 april een mooi bedrag te kunnen verzamelen waarmee ze zullen meebouwen aan het hospitaal. Meer concreet zal de opbrengst van de Blue&White party dienen om het operatiekwartier van zuurstof voorzien. Dr. Van Brussel verwoordt het hier zelf:  “Zuurstof is essentieel voor de werking van een operatiezaal. Patiënten die in slaap zijn hebben altijd ogenblikken waarop gewone lucht niet voldoende zuurstof bevat en dan moeten verhoogde concentraties daarvan kunnen gegeven worden. Daarvoor heb je uiteraard een voorraad nodig, meestal een soort zuurstoffles die je koopt en de leidingen die de zuurstof naar de operatiezaal brengen.

Brandveiligheid van brandwondenkliniek
Dat betekent dus dat de inkomsten van de avond naar het loodgieterijwerk gaan waardoor het OK van zuurstof wordt voorzien en uiteraard naar de beveiligingssystemen die daarvoor nodig zijn. Denk aan drukmeters die alarm moeten geven wanneer het reservoir leeg dreigt te geraken of wanneer er onderweg een lek is. Denk ook aan de brandbeveiliging. Zuurstof kan immers zowat ALLES doen branden en is op zich dus best een gevaarlijk gas.”
De Blue&White party zal dus meebouwen aan de brandveiligheid van een brandwondenkliniek.
Tickets voor de party kunnen nog altijd besteld worden via christeltamtam@telenet.be en cathy.swinnen@skynet.be.