31.8.07

Knokke-Heist onderzoekt wildparkeren door motorhomes

De kustgemeenten worden in de zomer overspoeld door kampeerwagens die overnachten waar ze maar plaats vinden op de openbare weg. In 2004 werd de kampeerwetgeving gewijzigd. Sindsdien kunnen bestaande campings hun infrastructuur op een reglementaire wijze aanpassen aan de noden van motorhomes. De wetgeving voorziet nu ook in specifieke kampeerautoterreinen, die zowel door de privé als door de overheid kunnen worden uitgebaat. Het Brugse stadsbestuur heeft intussen al zo’n terrein laten inrichten, en in Nieuwpoort bestaat er een privéterrein voor motorhomes.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, waar nog maar één camping over een beperkt aantal plaatsen voor motorhomes beschikt, zal eerstdaags een vergadering beleggen met de kampeersector. De bedoeling is, in de eerste plaats na te gaan of er onder de bestaande campingexploitanten interesse bestaat voor het inrichten van plaatsen specifiek voor kampeerwagens. Anders kan de gemeente eventueel zelf een openbaar terrein hiervoor bestemmen.

Pas op het moment dat er in de ruime omgeving voldoende plaats is voor motorhomes, kan de plaatselijke politie redelijkerwijs streng gaan optreden tegen het eigenlijk verboden overnachten op de openbare weg.