30.8.07

Dubbeltornooi TCD: familie-tornooi bij uitstek!

Het tennisseizoen op TC Duinbergen werd op zopas afgesloten met de finales van een bijzonder geslaagd dubbeltornooi. Er waren liefst 240 koppels ingeschreven in 12 reeksen. Opvallend veel wedstrijden werden betwist door duo’s met familiale band. Een exponent daarvan is Paul Moeyaert (TCD) en dochter Bieke (TC ’t Vrije) die de finale in dubbel gemengd (25 ptn) wonnen van Myriam De Leeuw met zoon Joris (beiden lid van TC Marienbourgh): 2/6-6/3-7/5.
In de reeks DG2 (10 tot 55 ptn) verloor mama Sabine Slabbinck (TCD) met zoon Sander Moeyaert (TCD) de finale van M-J Callebaut/J.Gheleyns (TC Blankenberge): 2/6-2/6.
Er valt nog een meedogenloze, maar sportieve broederstrijd te vermelden: Tom Brakel (TCD) en partner Charlotte De Prest (TCD) won de finale DG4 (10-130 ptn) in een uitermate boeiende partij van broer Yannick Brakel (TCD) in tandem met Vanneste Maité (TCD): 6/2-6/2.
Maité en tennismaatje Sophie Lierman presteerden bijzonder goed in meerdere reeksen. Twee juffrouwen die in de toekomst nog hoog zullen scoren op menig tennistableau!ij noteerden nog een (merkw)aardige deelname van enkele teams aangesloten bij TC Sjef (Nl). (Meegedeeld)