11.9.13

Zeebrugge keurt concessie Verbrugge Terminals goed

Zoals eerder gemeld gaat Verbrugge Terminals een terminal uitbouwen op een terrein in de voorhaven van Zeebrugge. De concessie werd woensdagochtend goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven. 
Verbrugge Terminals is een logistieke dienstverlener actief in de havens van Vlissingen  en Terneuzen, waar ze jaarlijks tien miljoen ton goederen behandelen. Naast deze bestaande terminals, zal het bedrijf nu bijkomend logistieke activiteiten opzetten in Zeebrugge. Het gaat dus om een uitbreiding van de activiteit van het bedrijf Verbrugge Terminals.
In de haven van Zeebrugge wil Verbrugge een terminal oprichten voor in hoofdzaak LO/LO-trafieken, woodpulp en andere breakbulk en voor de opslag en overslag van de gecontaineriseerde goederen. De Verbrugge terminal komt er aan het uiteinde van het Albert II-dok in de voorhaven van Zeebrugge.

“De investering is goed nieuws voor de haven en is een verdere ondersteuning van het netwerk van deepsea containerdiensten en de shortsea diensten in Zeebrugge. Bovendien versterkt het de aanwezigheid van de papier en pulpsector in Zeebrugge en de regio.”, zegt Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge.