13.9.13

Vriendschap voor de Filippijnen in ‘t Verzet

Op zondag 29 september 2013 om 12 u. gaat Vriendschap voor de Filippijnen uit Knokke-Heist… in ’t Verzet. In ’t verzet tegen de onrechtvaardige behandeling van kinderen en jongeren. Al 11 jaar ondersteunt Vriendschap voor de Filippijnen een straatjongerenhuis en een drietal basisscholen in het zuiden van de Filippijnen. Het project werd in 2002-2003 opgestart dankzij Ria Pauwaert-Blondeel toen inwoners Dominiek en Leah Segaert-Gallego een volledig jaar als vrijwilliger op de Filippijnen gingen werken. Het project wordt elk jaar tijdens de zomervakantie opgevolgd. Meer info op www.vvfilippijnen.be

De feestnamiddag met barbecue en animatie vindt plaats in Jeugdhuis ’t Verzet, Duinenwater 45 in Knokke-Heist (naast Sportoase) en er is ruime parking. Onlangs kreeg het project nog het bezoek van de Belgische Ambassadeur op de Filippijnen Zijne Excellentie Christian Meerschman en een delegatie van de Europese Unie. Recent kreeg VVF ook groen licht vanwege de Provincie West-Vlaanderen die in 2013 en 2014 het project zal steunen.

Op het programma: een smakelijke driegangenbarbecue, Fair Trade bar met (h)eerlijke dranken, Filippijns dessertbuffet, optreden Pag Ibig-koor, tombola en gezellig samenzijn en ook kort evalueren realisaties afgelopen juli en augustus.

Deelname: 17 EUR (volwassenen) en 10 EUR (kinderen tot 12 jaar). Kaarten te verkrijgen door storting op met vermelding aantal personen op van Vriendschap voor de Filippijnen – Knokke-Heist of via dominiek.segaert@skynet.be of bij één van de medewerkers: Ria & Gerard Pauwaert-Blondeel, Jozef & Wies Stubbe-Lietaer, Guido Van de Sompele, Nyke Derde, Philippe Vanhoorebeke, Marie-Jeanne Haegebaert, Guido Demon, Conny Vandenbossche, Annemie Despiegelaere, Bruno Van Mierlo, Dirk & Grace Vandeweghe-Getutua, Kristoff Mortier.Foto: Filippijnse straatkinderen op uitstap in de vogeltuin, gekiekt bij de kooi van de Chattering Lory (Lorius garrulus), een bedreigde junglepapegaai.