11.9.13

Goede start van nieuw BC Namedis Chape Knokke-Heist

Het nieuwe fanionteam van BC Namedis Chape Knokke-Heist heeft zijn competitiestart in 3de provinciale A niet gemist. Op de eerste speeldag ging het team met 50-86 overtuigend winnen bij Sijsele Three, vorig jaar nog 2 keer het zwarte beest voor de Chape brigade. De vernieuwde ploeg, die hoofdzakelijk bestaat uit jonge spelers van eigen kweek, wist dat deze wedstrijd met stip stond aangeduid in de agenda van nieuwbakken coach Nathalie Ingelbrecht, vorig seizoen nog aan de slag bij Sijsele One. De Chape boys, op sleeptouw genomen door de ervaren lokale dertiger Dries Aelter, slaagden er in om de richtlijnen van de coach goed op te volgen, waardoor de zege nooit in gevaar kwam.
De Dames One moesten op de openingsspeeldag naar promovendus Okido Arendonk. Ondanks een ongelooflijke remonte en fel aandringen in de slotminuten, kwam de door kwetsuren geteisterde Blue Buddha brigade luttele puntjes te kort: 60-55.
Bij de 7 jeugdploegen ging vooral de prestatie van de pupillen meisjes niet onopgemerkt voorbij. Deze nieuwe ploeg, slaagde er in om in hun eerste wedstrijd ooit in de damescompetitie te gaan winnen op Crack Blue Cats Ieper met 51-72. Een uitmuntende prestatie als men weet dat Ieper zowat de bakermat is van het West-Vlaamse basketbal. De meisjes zullen in hun eerste jaar ongetwijfeld nog veel leergeld betalen, maar deze zege pakt men ze alvast niet meer af.