13.9.13

Cartoonfestival schenkt 3500 EUR aan Vzw Kindergeluk

Op maandag 19 augustus onthulde het Cartoonfestival Knokke-Heist een prachtig rozentapijt in de vorm van een hart. Hiervoor gebruikten ze niet zomaar rozen, maar wel zelfgemaakte papieren strandrozen. Nadien kon iedereen ten voordele van de Vzw Kindergeluk een roosje of een boeketje rozen kopen. Heel wat mensen in Knokke-Heist toonden zich van hun beste kant, want er werden maar liefst 1750 rozen verkocht! De originele actie bracht op die manier 3500 EUR in het laatje. Het Internationaal Cartoonfestival schenkt het bedrag integraal aan de vzw Kindergeluk. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die het omwille van sociale omstandigheden, gezondheidsproblemen en/of leerproblemen moeilijker hebben in onze maatschappij.

Ruim 70 000 bezoekers
Het 52ste Cartoonfestival bracht dit jaar een hommage aan Kim Casali, de ontwerpster van het 'Liefde is...' koppeltje. Een thema dat duidelijk aansloeg, want ruim 70 000 mensen bezochten deze zomer het Cartoonfestival. Een groot succes.

De rozenactie ten voordele van het goede doel zette de liefde nog eens extra in de verf. Alle rozen waren het werk van talrijke vrijwilligers. Drie weken lang hebben jeugdbewegingen, rusthuizen en heel wat inwoners en bezoekers hun steentje bijgedragen aan de actie. Sommige mensen maakten thuis zelfs meer dan 300 strandbloemen. Het Cartoonfestival wil deze mensen nogmaals van harte bedanken. Nieuwsgierigen kunnen hier alvast nog eens kijken hoe het rozentapijt precies tot stand kwam: http://cartoonfestival.knokke-heist.be/video

Genetics on the beach

Ondertussen is het Internationaal Cartoonfestival ook volop bezig met de editie van 2014, die staat in het teken van de menselijke genetica. Onder de titel ‘Genetics on the beach’ zullen cartoonisten en professoren van de KU Leuven een nieuw cartoonfestival vol grappige, opmerkelijke en intrigerende benaderingen van de menselijke genetica brengen.