10.9.13

Bloemenweide Westerntoren wordt onder handen genomen

De bloemenweide rond de Westerntoren in Westkapelle wekt ergernis op bij de inwoners. De weide ligt er niet mooi bij en oogt onverzorgd. Het gemeentebestuur grijpt in en verwijdert alle bestaande beplanting. In het voorjaar wordt de weide dan opnieuw ingezaaid.

Het probleem van het onaantrekkelijke uitzicht is eigen aan bloemenweides. Naast de bloemen groeien daar automatisch ook grassen, brandnetels en distels. Wanneer de weide ingezaaid wordt, is er het eerste jaar nog niet meteen een probleem. Het jaar nadien is er al veel meer onkruid zichtbaar en tijdens het derde jaar bestaat meer dan de helft van de bloemenweide uit grassen. Daardoor krijgt het bloemenmengsel geen kans meer om op een goede manier uit te groeien. Het verwijderen van de bestaande beplanting en opnieuw inzaaien is daarom aangewezen.

Lippenslaan / Dumortierlaan

Ook is er voor autobestuurders op de hoek van de Dumortierlaan en Lippenslaan een probleem met zichtbaarheid voor het verkeer. Daarom wordt nog deze maand de bestaande hoge beplanting vervangen door lagere planten. De hoge beplanting op het pleintje op de hoek van de Dumortierlaan en Lippenslaan bestaat uit Perovski’s. Die worden nog in september vervangen door Salvia’s. Deze beplanting blijft laag, waardoor de zichtbaarheid niet langer in het gedrang zal komen.