10.9.13

Twee Knokke-Heistse koren geselecteerd voor Provinciaal Koorfestival

Twaalf koren werden geselecteerd voor de tweede ronde van het Provinciaal Koorfestival van West-Vlaanderen. Daaronder twee koren uit Knokke-Heist: het ‘Jeugdkoor Rondinella’ en ‘Voices’. Daarnaast ook het ‘Roeselaars Kamerkoor’ (Roeselare), het ‘Iepers Kamerkoor’ (Ieper), het ‘Kortrijks Vocaal Ensemble’ (Kortrijk), ‘Con Cuore’ (Waregem), het ‘Orlandusensemble’ (Oostende), ‘Da Cantar’ (Brugge), het ‘Vocaal ensemble Eufonia’ (Torhout), ‘Laidos’ (Waregem), ‘Qui Vive’ (Desselgem) en ‘Collegium de Dunis’ (Brugge).
De West-Vlaamse koren konden bij de Provincie een dossier voor deelname aan het ‘Provinciaal Koorfestival’ indienen waarin ze hun werking voorstelden. Aan dit dossier diende een luisterfragment van een tiental minuten toegevoegd te worden. De jury koos de twaalf beste, opmerkelijkste of interessantste koren uit. Deze twaalf koren zullen tijdens het najaar 2013/voorjaar 2014 tijdens zes auditieconcerten het beste van zichzelf geven. De concerten worden georganiseerd door het provinciebestuur en worden als één concertreeks gepromoot. Alle concerten zullen door minimum drie juryleden bijgewoond en beoordeeld worden. Uiteindelijk zullen na de tweede ronde zes koren deelnemen aan de finale in het najaar van 2014.

De Provincie West-Vlaanderen kent een lange traditie in het ondersteunen van West-Vlaamse amateurkoren. Voor de derde maal gebeurt dit onder de vorm van een festivalformule. De 12 geselecteerde koren kunnen voor de volgende drie jaar alvast rekenen op een jaarlijkse werkingssubsidie. De jury bestond uit Dirk De Nef (voorzitter), Luc Anthonis, Erika Budai, Elisabeth Hermans, en Rudi Tas.