10.9.13

105-jarige Zeebrugse Celine Wildemeersch is oudste inwoner Knokke-Heist

Zondag werd Celine Wildemeersch in de bloemetjes gezet ter ere van haar 105de verjaardag. De kranige vrouw is meteen de oudste inwoner van Knokke-Heist. Celine Wildemeersch werd geboren op 13 september 1908 in Zeebrugge. Ze groeide op in een gezin met 8 kinderen. Haar vader was aannemer en het gezin baatte in de Heiststraat vlakbij de kerk tevens een kruidenierszaak ‘De Welvaert’ uit. De familie woonde in Zeebrugge en Celine ging er ook naar school. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, was Celine 6 jaar oud. In die periode liep ze een tijdje school in het Nederlandse Hilversum. Na de oorlog keerde het gezin terug naar Zeebrugge.

Na haar studies hielp Celine thuis in de kruidenierszaak en toen ze 33 jaar oud was, huwde ze Firmin Flama. Daarna werd ze huisvrouw, maar ze stond haar man ook bij in zijn zaak. De onderneming was gespecialiseerd in kolen en hout voor verwarming. Later kwam daar nog mazout bij. De zaak bestaat vandaag nog steeds en wordt uitgebaat door zoon Luc.

Celine en haar echtgenoot kregen drie kinderen, 9 kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen. Celine deed vroeger veel fijn handwerk en las ook heel graag boeken. Vandaag kijkt ze graag naar televisie en luistert ze met plezier naar de radio. Ze houdt enorm van haar familie. Haar familie is haar lang leven. Ook Knokke-Heist heeft een bijzonder plekje in haar hart. Vandaag woont ze er al 65 jaar lang. Ze rijdt graag mee met de auto in de mooie villawijken en is verknocht aan de zee. Haar favoriete tijdverdrijf is dan ook om een ijsje te likken of een Hoegaarden Rosé te drinken op een terras aan zee met haar dochter.


Hoe Celine er in slaagde om zo’n mooie leeftijd te bereiken? Daarvoor hanteert ze het motto: “Doe stille voort en maak je niet te veel zorgen.”