18.12.13

De 5de editie van Toprestaurants in de Zwinregio 2014

Dinsdag werd de 5de editie van de brochure Toprestaurants in de Zwinregio 2014 officieel voorgesteld in het tweesterrenrestaurant Bartholomeus op de Zeedijk van Heist. Naast de vaste troeven zoals natuur, kunst en winkelen, speelt onze badstad nog een belangrijke troef uit: de kunst van het tafelen. Terecht wordt Knokke-Heist de gastropool van de Belgische kust genoemd. Dat werd nog eens bevestigd eind november bij de presentatie van de befaamde Michelingids 2014. Het staat in de sterren geschreven: keukentalent in Knokke-Heist wordt opnieuw bekroond! 
Van de twee nieuwe tweesterrenrestaurants die in België werden aangeduid, is er één gevestigd in Knokke-Heist: Bartholomeus met chef Bart Desmidt aan het fornuis. En er werd nog meer lokaal talent beloond. Claudio Dell’Anno, die in 2009 het VTM-programma Mijn Restaurant won, heeft zijn eerste Michelinster te pakken met  zijn restaurant Ciccio. Andere restaurants in Knokke-Heist bevestigen de waardering die Michelin hen eerder toediende: Cuines33, Jardin en  Sel Gris behouden hun ster.
Een onderscheiding met een Michelinster is in de eerste plaats een mooie beloning en erkenning voor het harde werk van een chef en zijn hele team. Een bevestiging ook, én commercieel een troef. Voor sommige chefs is het een duw in de rug om de lat in de keuken nog hoger te leggen.
Met ‘Toprestaurants in de Zwinregio’ krijgt de liefhebber van uitzonderlijke gastronomie een overzicht van mogelijkheden waar de smaakpapillen in alle seizoenen verwend kunnen worden in deze unieke streek die zoveel te bieden heeft.
De gemeente Knokke-Heist is gangmaker om de Zwinregio als gastronomisch gebied in de markt te zetten. De Zwinregio is slechts een klein hoekje aan de rand van de kaart van België en de zuidpunt van buurland Nederland. Met de zee in de rug. Geen bedreiging, maar een culinaire bondgenoot!
In een hoekje, maar fel ingekleurd als dé regio met een hoge concentratie (top)restaurants. Schepen van Toerisme,  Anthony Wittesaele stelt: “Het culinaire is één van de speerpunten in ons beleid en de waarderingen in de Michelin- en Gault&Millau-gids zijn een opsteker van formaat”.
‘Toprestaurants in de Zwinregio – 2014’ kunt u online raadplegen via www.knokke-heist.be  of u kunt de brochure aanvragen bij toerisme Knokke-Heist vzw. Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist, T. 050 630 380 of toerisme@knokke-heist.be.