De 5de editie van Toprestaurants in de Zwinregio 2014
Dinsdag werd de 5de editie van de brochure
Toprestaurants in de Zwinregio 2014 officieel voorgesteld in het
tweesterrenrestaurant Bartholomeus op de Zeedijk van Heist. Naast de vaste
troeven zoals natuur, kunst en winkelen, speelt onze badstad nog een
belangrijke troef uit: de kunst van het tafelen. Terecht wordt Knokke-Heist de
gastropool van de Belgische kust genoemd. Dat werd nog eens bevestigd eind
november bij de presentatie van de befaamde Michelingids 2014. Het staat in de
sterren geschreven: keukentalent in Knokke-Heist wordt opnieuw bekroond!
Van de twee nieuwe tweesterrenrestaurants
die in België werden aangeduid, is er één gevestigd in Knokke-Heist:
Bartholomeus met chef Bart Desmidt aan het fornuis. En er werd nog meer lokaal
talent beloond. Claudio Dell’Anno, die in 2009 het VTM-programma Mijn
Restaurant won, heeft zijn eerste Michelinster te pakken met zijn restaurant Ciccio. Andere restaurants in
Knokke-Heist bevestigen de waardering die Michelin hen eerder toediende:
Cuines33, Jardin en Sel Gris behouden
hun ster.
Een onderscheiding met een Michelinster is
in de eerste plaats een mooie beloning en erkenning voor het harde werk van een
chef en zijn hele team. Een bevestiging ook, én commercieel een troef. Voor
sommige chefs is het een duw in de rug om de lat in de keuken nog hoger te
leggen.
Met ‘Toprestaurants in de Zwinregio’ krijgt
de liefhebber van uitzonderlijke gastronomie een overzicht van mogelijkheden
waar de smaakpapillen in alle seizoenen verwend kunnen worden in deze unieke
streek die zoveel te bieden heeft.
De gemeente Knokke-Heist is gangmaker om de
Zwinregio als gastronomisch gebied in de markt te zetten. De Zwinregio is
slechts een klein hoekje aan de rand van de kaart van België en de zuidpunt van
buurland Nederland. Met de zee in de rug. Geen bedreiging, maar een culinaire
bondgenoot!
In een hoekje, maar fel ingekleurd als dé
regio met een hoge concentratie (top)restaurants. Schepen van Toerisme, Anthony Wittesaele stelt: “Het culinaire is
één van de speerpunten in ons beleid en de waarderingen in de Michelin- en
Gault&Millau-gids zijn een opsteker van formaat”.
‘Toprestaurants in de Zwinregio – 2014’ kunt u online
raadplegen via www.knokke-heist.be of u kunt de brochure aanvragen bij toerisme
Knokke-Heist vzw. Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist, T. 050 630 380 of toerisme@knokke-heist.be.
Zie fotoreportage