1.10.13

Tweedehands boeken-en mediaverkoop in Knokke-Heist

Zaterdag 19 oktober van 10 tot 17 uur is er een grote tweedehands boeken- en mediaverkoop in de hall van het Cultuurcentrum Scharpoord. De verkoop is de afsluiter van de feestelijke bibliotheekweek die plaatsvindt vanaf 12 oktober met de klantendag “Kom binnen en zet u…”.
Kom binnen en zet u
Op de klantendag (van 10 tot 17.30 uur) wordt elke bezoeker verwend. Boeken inspireren op duizend manieren. Het creatief boekbindcollectief 14 x 14 (21) zal een hele dag haar passie en enthousiasme voor boeken demonstreren. De boekbinders tonen hoe papier geschept wordt, hoe u dat papier op een creatieve manier tot een prachtig boekje kan inbinden en hoe u sierlijke letters vormt om aan dat boek inhoud te geven. Een kleine 150 unieke, creatief gebonden boekjes van 14 X 14 (21) staan heel de maand oktober tentoongesteld in de bibliotheek (Buren bij Kunstenaars). 
Nestel u in de waanzinnig knusse leestuin. U kunt er grasduinen in de krant, wortel schieten met een goed boek en proeven van de vruchtbare tijdschriftenoogst. Een gezonde kom soep houdt u lekker warm.
10-11 uur: Slechtziend, blind, MS-patiënt, dyslectisch? De bib is er ook voor jou!
Weet dat iederéén kan genieten van mooie, spannende, ontroerende, leerrijke en grappige boeken! Want de bib heeft bijna 800 Daisy-luisterboeken klaarstaan voor u. Wat zijn Daisy-luisterboeken? Welke boeken zijn er in Daisy-luistervorm. Hoe werkt luisterpunt samen met bibliotheken, scholen, logopedisten,…? Saskia Boets van Luisterpunt vertelt er u alles over.
10-11 uur: De vernieuwde catalogus optimaal gebruiken?
Eenvoudige tips en weetjes maken u het zoeken zoveel makkelijker.
11 uur: Officiële opening met receptie verzorgd door Oxfam.
Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje. Enkele harpisten van deKunstAcademie zorgen voor de muzikale aankleding.
14 uur en 15.30 uur: Workshop creatief boekbinden.
Het Creatief Boekbindcollectief 14X14 (21) helpt u stap voor stap uw eerste boekje prachtig in te binden. (Inschrijven verplicht)
14 uur en 15.30 uur: Workshop kalligrafie.
Twee enthousiaste kalligrafen leren u hoe u met een redispen van eenvoudige lijntjes, punten en streepjes, sierlijke letters maakt. (Inschrijven verplicht)
15 uur: Mindfulness is een praktische methode die u innerlijke kracht geeft.
U staat positiever in het leven en u wordt beter bestand tegen stress en burn-out. In deze interactieve lezing zal David Dewulf (arts en auteur van heel wat boeken) de kern van mindfulness belichten. Hij reikt een aantal praktische tips aan die u helpen met stress om te gaan en het leven meer te waarderen.
16.30 uur: Hilde Van Laere (Brise l’Ame) brengt een muzikale, uitgelezen performance op maat van de bib.
Hoe klinken boeken? Wat hoort u in de krant? Welk ritme heeft een naslagwerk? Huist er een lied in een dichtbundel? Als een tijdschrift trilt, wordt het dan bladmuziek? Dit moet u gehoord én gezien hebben.
In de namiddag kunnen de kids plaatsnemen voor de spiegel van een schminkster en kunnen ze zich laten verbazen door een ballonnenplooier.
In filiaal De Buze in Heist bent u van harte welkom tussen 10 en 12.30 uur. Zet u voor een hapje en een drankje, bewonder de vingervlugheid van een garnaalpelster en luister naar een pittig verhaal over de Heistse visserij.
Zaterdag 19 oktober van 10 tot 17 uur is er dus tot slot een grote tweedehands boeken- en mediaverkoop in de hall van het Cultuurcentrum Scharpoord.