30.9.13

Jeugdstrandredders in het nieuw

De Reddersclub Knokke-Heist vzw startte bij het begin van het nieuwe schooljaar ook een nieuw cursusjaar Jeugdstrandredder. Na het grote succes van de eerste cursus vorig schooljaar werd, door stijgende vraag, uitgebreid in aantal cursisten, trainers en zwembanen. Ook werd een pak nieuw materiaal aangekocht. Uniek aan deze cursus reddend zwemmen is dan ook de grote afwisseling, zowel binnen als buiten het zwembad. Dat werd de eerste weken al meteen duidelijk: er werd geprofiteerd van het zachte najaarsweer voor een bezoek aan een strandreddingspost en een sessie bij Lakeside Paradise, waar de jonge strandredders leerden hulp te bieden met een kajak en rescue board. Iedere les wordt minstens één nieuwetechniek aangeleerd, zo blijft iedereen scherp: een goede eigenschap voor een redder. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het voordien al diverse lesmateriaal, met de komst van opblaasbare reddingsvesten en reanimatiepoppen, geschonken door Meubili. Dankzij Keurslager De Post kreeg elke jeugdstrandredder ook een knalrode t-shirt met logo.
Dat de opleiding loont, bleek ook op de DuoSprint aan Laguna, waar in eenzelfde leeftijdscategorie de eerste, tweede én derde plaats werd weggekaapt door cursisten jeugdstrandredder, mede dankzij een ruime voorsprong op het kajakparcours.

De cursus vindt plaats op zaterdag van 10 tot 11u, doorgaans in Sportoase Duinenwater. Wie interesse of vragen heeft kan contact opnemen met Reddersclub Knokke-Heist vzw via e-mail: info@reddersclubkh.be. Meer info over de jeugdstrandredders: www.reddersclubkh.be , of volg de activiteiten op www.facebook.com/Jeugdstrandredder.