30.9.13

Parking Zwin afgesloten

Sinds maandagmorgen 30 september is de parking van het Zwin in Knokke-Heist volledig afgesloten en opgenomen in de werfzone. Hierdoor is het niet langer mogelijk om met de eigen wagen tot aan de ingang van het Zwin te rijden. Men kan dus ook geen gebruik meer maken van de parking om de wagen te stallen tijdens fietstochten of tochten te paard.
Er is een tijdelijk bemand onthaalpunt geïnstalleerd aan het begin van de parking. In dit onthaalpunt kunt u informatie krijgen over de voortgang van de werkzaamheden terug te vinden. Het onthaalpunt fungeert eveneens als afspraakplaats voor gidsbezoeken aan de Zwinvlakte.
Aan het onthaalpunt is er een bushalte voor openbaar vervoer en een afzetmogelijkheid voor autocars – ook voor schoolbussen - met passagiers die een begeleide activiteit op de Zwinvlakte hebben geboekt.
Tijdens de verschillende zomerseizoenen (telkens vanaf de paasvakantie tot eind september) is op bepaalde tijdstippen openbaar vervoer voorzien in het weekend en op feestdagen.

Nu de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe ZWIN natuurcentrum gestart zijn, kan u tot halfweg 2015 enkel de Zwinvlakte bezoeken. Het Provinciaal Natuurpark Zwin (het voormalige vogelpark) is dus niet langer open voor bezoekers.