3.10.13

Finale Cooking Island in Zeebrugge

Nu zaterdag 5 oktober vindt in ibis Styles Zeebrugge de finale plaats van Cooking Island, een organisatie van vzw Coney Island. De finalisten konden tijdens de selectieronde de jury overtuigen van hun gerecht en kookkunsten en dingen op 5 oktober mee voor een reis naar Coney Island, New York. De toegang voor bezoekers is gratis. Het doel van vzw Coney Island om Zeebrugge aantrekkelijker te maken valt alvast in goede aarde.
Vzw Coney Island, dat de lokale handelaars tussen beide zeesluizen verenigt, organiseert de kookwedstrijd Cooking Island ter promotie van Zeebrugge als levendige kustgemeente. Er wordt gezocht naar het meest originele Noordzeegerecht. De zes finalisten maken hun eigen Noordzeegerecht, waaruit een topjury de winnaar zal kiezen. Deze bestaat uit Bart Desmidt van het Heistse sterrenrestaurant Bartholomeus, Guy Van Neste van ’t Pandereitje uit Brugge, Luc Van der Linden van hotelschool Spermalie, Johannes Denis van de gids Bistronomie en speciaal voor de finale een verrassingschef van een tweesterrenrestaurant! Cooking Island kon acteur en presentator Kurt Van Eeghem, zelf een Zeebruggeling, strikken als presentator van de wedstrijd.
ibis Styles Zeebrugge wordt op zaterdag 5 oktober met kookeilanden van Atag omgebouwd tot een goed uitgeruste keuken. Iedereen kan een kijkje komen nemen en proeven van Noordzeetapas, champagne en oesters of een demonstratie met gin meemaken. Ook het Zeebrugse bier Paljas neemt een prominente plaats in en dankzij de inspanningen van Chef’s Secret zal niemand honger hoeven lijden. De ingang tot de finale is gratis voor toeschouwers.

De finalisten krijgen een laatste kans om de jury te overtuigen. De kok die met zijn gerecht de juryleden het meest in beroering kan brengen mag naar Coney Island, New York. Zes koks zijn in de running: Noah Vanneuville, Lennert Bille, Eric Creyf, Melika Kaddouri, Eric Van Renterghem en Vito Mory.