8.7.13

"Een dijk vol Auteurs" in Knokke-Heist by Filigranes

Vorig jaar werd voor het eerst ‘Een dijk vol Auteurs’ georganiseerd ter gelegenheid van de opening van boekhandel Corman by Filigranes. Het evenement lokte toen zo’n 5000 bezoekers. Naar aanleiding van het grote succes van die eerste editie herneemt Filigranes het literaire zomerevenement op de dijk van Knokke in het weekend van 2, 3 en 4 augustus, aansluitend op de 'Nacht van het Zoute'. Een unieke gelegenheid om mensen te ontmoeten in een sfeer van boeken, cultuur én de heerlijkheden van de Belgische kust. Een ruimte van meer dan 150 m2 pal aan zee, volledig gewijd aan literaire ontmoetingen en ontdekkingen. Een weekend lang komen meer dan honderd Belgische en internationale auteurs hun werk voorstellen en ontmoeten zij hun lezers bij de stand van Filigranes in een vriendelijke en ontspannen omgeving. Een uniek moment voor een signeersessie. Iedereen kan er gratis naar toe.

Fijnproevers opgelet!

Tijdens dit weekend zal Culinaria zijn keukencontainers installeren op een schitterende ‘open-air’ locatie van enkele honderden vierkante meters groot, naast boekhandel Filigranes. Bezoekers kunnen er genieten van gerechten klaargemaakt door 16 bekende sterrenkoks. Kortom, voeding voor lichaam en geest in een feestelijke en ongedwongen sfeer!

Filigranes in een notendop

Al bijna dertig jaar groeit Filigranes volop. Het aantal evenementen neemt toe, er worden nieuwe boekhandels geopend en sommige verkooppunten breiden uit om de klant een kwaliteitsvolle service en een nog groter aanbod te kunnen garanderen. Filigranes hecht bijzonder veel waarde aan zijn missie als culturele ‘pleisterplaats’. Het wil zijn passie graag delen in een aangename en sfeervolle omgeving waarin ontmoeten, genieten en ontdekken 365 dagen per jaar op het programma staan.

Het programma
Vrijdag 2 augustus: 18u – 22u 
           Opening Cocktail ter gelegenheid van de "Nacht van het Zoute"
       
Zaterdag 3 augustus: 12u - 18u
          ‘Een dijk vol Auteurs’
           Veel auteurs zijn aanwezig op de stand.
           Animaties van alle soorten!
 
Zondag 4 augustus: 12u – 18u 
          ‘Lazy Sunday’
           Veel auteurs zijn aanwezig rond diverse thema’s: jeugd, reizen, vrije tijd,…
           Ludieke workshops en diverse activiteiten voor het jonge publiek.