10.7.13

Italiaanse Opera on the Beach op Vlaamse Feestdag

De beach arena van Nikkis-World (de voormalige ROX Plaza) ter hoogte van het Heldenplein in Heist vormt op donderdag 11 juli het toneel voor een vertoning op groot scherm van de opera ‘Manon Lescaut’. Het concept ‘Opera on the Beach’ vindt telkens plaats op donderdagavond en verloopt in samenwerking met De Munt. De vertoning start om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Manon Lescaut is een opera van Giacomo Puccini. Het werk is als een ‘avonturenopera’ die de heldin Manon en haar minnaar Des Grieux van Frankrijk naar New Orleans voert. De tocht verloopt via de pracht en praal van een Parijs appartement over de gevangenis naar een uiteindelijke deportatie. Het is een verhaal over liefde en armoede, opportunisme en geld, verlangen en moord,… De hartstocht en vlucht eindigen uiteindelijk in de desolaatheid van de woestijn waar Manon hartverscheurend uitschreeuwt dat ze niet wil sterven.

Voor het verhaal baseerde Puccini zich op de roman van Abbé Prévost. Het boek deed zoveel stof opwaaien dat het meteen verboden werd vanaf zijn publicatie in 1731. De opera daarentegen oogstte meteen succes en bevestigde het talent van de jonge Puccini om onvergetelijke, dramatische situaties te schetsen in de muziek. De uitvoering van de Munt was in handen van de Poolse regisseur Mariusz Trelinski, tevens directeur van het Teatr Wielki in Warschau. Hij maakte met de productie zijn Muntdebuut en werkte hiervoor samen met dirigent Carlo Rizzi.


Nikkis-world biedt tot 1 september allerlei activiteiten en events voor groot en klein in de multifunctionele beach arena. Alle activiteiten en meer informatie vindt u op www.nikkisworld.be.