11.7.13

N-VA Knokke-Heist wil zandkastelen bouwen op 11 juli.

De lokale afdeling van de N-VA pleit ervoor om de Vlaamse Feestdag in de toekomst nog meer te delen met allen die op deze dag in Knokke-Heist aanwezig zijn. 'Naast het openluchtconcert, de traditionele 11 juliviering in Scharpoord met poëzie, muziek, zang en dans voor en door de plaatselijke verenigingen lanceert N-VA het voorstel om een zandkastelenwedstrijd te organiseren. Zo kunnen kinderen, jonge gezinnen, jeugdbewegingen en de speelpleinen maar ook de toeristen het Feest van de Vlaamse gemeenschap mee vieren.' vindt N-VA fractieleidster en Kamerlid Cathy Coudyser.

Feest op 11 juli
11 juli is een dag om te feesten, met allen die Vlaanderen een warm hart toedragen. Inwoners en tweede verblijvers erkennen met respect onze taal- en cultuurgemeenschap, weten welk democratiseringsproces we ondertussen afgelegd hebben en blikken vooruit hoe het Vlaanderen van morgen ingevuld kan worden. Ook toeristen maken deze dag kennis met onze rijke Vlaamse cultuur. Op 11 juli mag en moet iedereen bij dit feest betrokken worden.

Openluchtfeest
Vandaar ondersteunt N-VA de formule die het gemeentebestuur kiest om dit feest in te vullen. 'Het openluchtconcert, dit jaar met Jelle Cleymans, verenigt allen. De traditionele 11 juli-viering in Scharpoord laat het talent van onze eigen culturele verenigingen zien. Poëzie, zang, dans en muziek wisselen elkaar af. En de Vlaamse streekbieren achteraf nodigen  uit tot dialoog.' zegt Cathy Coudyser.

Zandkastelen

Toch lanceren we ook een nieuw initiatief. Om echt iedereen bij dit feest te betrekken, en omdat het strand de ideale ontmoetingsplaats is, nodigen we het gemeentebestuur uit om volgend jaar met de speelpleinen en de jeugdbewegingen een heuse zandkastelenwedstrijd te organiseren. 'Laat de jonge gezinnen, kinderen, jeugd en senioren samenwerken aan het mooiste en hoogste zandkasteel. Laat de Vlaamse Leeuw dan maar wapperen tot de zee het laatste zandkasteel opnieuw met zich meeneemt. Ook dat hoort bij Vlaanderen en de Vlaamse Feestdag.' vindt Francoise De Vreeze, gemeenteraadslid en jongerenverantwoordelijke van de afdeling.