16.5.13

‘Knoks’ festival in Zeebrugge

Eerder dit jaar besliste het festival Polé Polé om hun editie 2013 niet meer in Zeebrugge te organiseren. Het stadsbestuur vond het belangrijk dat dit geen leemte zou laten tijdens de Zeebrugse zomer. Daarom werd gezocht naar een alternatief voor Polé Polé. Dat werd ook gevonden. Op 10 en 11 augustus komt het festival  'WeCanDance' naar Zeebrugge.  Het wordt een festival met vier podia elektronische dansmuziek met veel aandacht voor decor en sfeerschepping.

De organisatie is in handen van Kitsch Club. Kitsch Club is gevestigd in het Casino Knokke maar heeft ook clubs in Antwerpen ( Magic) en Gent (Club 69). Het team verantwoordelijk voor WeCanDance heeft een mooi palmares opgebouwd met events als Culture Club On The Beach, Kitsch On The Beach, Radio Soulwax en Eskimonde.

De organisatie is mogelijk dank zij de steun van Northwind.  Dit bedrijf ontwikkelt een windmolenpark in de Noordzee. Deze zomer leggen ze een kabel van het windmolenpark naar het vasteland, een essentieel onderdeel om tweehonderddertigduizend  gezinnen van alternatieve energie te voorzien. Op zich is dit reeds een evenement maar het bedrijf wil deze zomer ook andere evenementen in Zeebrugge mogelijk maken. Naast hun steun voor het festival maken zij ook de uitbreiding van het sportstrand, de visserijfeesten en de lokale kermis mogelijk.

"Het wegvallen van Polé Polé heeft niet voor een vermindering van de evenementen in Zeebrugge geleid, wel in tegendeel. Mede dank zij de steun van Northwind is het stadsbestuur er in geslaagd om in Zeebrugge een zomerprogramma te voorzien die uitgebreider en meer divers is dan ooit voordien. Nu is er alleen nog wat zon nodig om van 2013 een topzomer te maken",  aldus schepen Annick Lambrecht.
"Het nieuwe festival besteedt veel aandacht aan haar ecologische impact en dat willen we van harte ondersteunen. Het feit dat het festival mee mogelijk wordt gemaakt door een bedrijf dat zich toelegt op alternatieve energie is een mooie bonus", aldus schepen Mieke Hoste.