17.5.13

Duinenwatersite klaar gewalst voor Cirque du Soleil

De firma Verhelst neemt momenteel in opdracht van het Gemeentebestuur en Cirque du Soleil een stuk braakliggend terrein in de nieuwe verkaveling Duinenwater flink onder handen. Bedoeling is om het terrein af te stemmen op de noden voor de grootschalige wereldproductie Kooza die tussen 18 juli en 18 augustus de gemeente aandoet. Aan het werk hangt een kostenplaatje van een slordige 300.000 euro. De gemeente en Cirque du Soleil nemen beiden de helft van de kosten voor hun rekening. Het verharde terrein zal dan nog drie jaar lang als evenementensite en randparking kunnen fungeren. Daarna wordt het omgevormd tot percelen voor bewoning. De werkzaamheden verlopen in 3 fasen tot 30 augustus. 

Fase 1: de voorbereiding van de site voor de werken Tot 21 juni verwijdert de aannemer eerst de bestaande elementen zoals planten en puin van de site en inspecteert de ondergrond op bestaande voorzieningen. Daarna wordt een drainagesysteem geplaatst, grondverbeteringswerkzaamheden uitgevoerd en het domein genivelleerd. Ten slotte wordt asfalt gegoten. 

Fase 2: de aanleg van asfalt stoepranden en hellingen voor de tent Tussen 24 juni en 28 juni worden de stoepranden voor de Big Top en inkomtent en hellingen aangelegd. 

Fase 3: Herstellingswerken naar de oorspronkelijke staat Tussen 21 en 30 augustus worden de stoepranden en helling in asfalt weer uitgebroken, komt er een algemene nivellering van de onverharde gedeelten en verdwijnen ook de structurele stalen elementen opnieuw uit de bodem.

Je leest er meer over bij KOOZA KOMT NAAR KNOKKE-HEIST


Volg KOOZA ook via TWITTER

Tickets voor alle voorstellingen van KOOZA in Knokke-Heist zijn nu online te koop op: www.cirquedusoleil.com/en/shows/kooza/tickets/knokke.aspx