17.5.13

Intercultureel avontuur voor gastgezinnen

AFS (oorspronkelijk: American Field Service) biedt 6 gastgezinnen in onze regio kans op intercultureel avontuur. Iedereen weet dat Belgische jongeren via AFS naar het buitenland kunnen. Maar dat elk jaar ook meer dan 200 buitenlandse wereldstudenten naar hier komen, is misschien niet zo gekend. Al deze AFS’ers verblijven ook bij ons in een gastgezin. Het is de hoeksteen van elke geslaagde AFS-uitwisseling.  “AFS-gastgezinnen zijn wereldgezinnen. Je gezin uitbreiden met een buitenlandse wereldstudent is een boeiende ervaring. Je ontdekt elkaars gewoonten en gebruiken en de cultuurverschillen. Een verrijking voor het hele gezin!” AFS zoekt voor regio Brugge – Oostende – Knokke – Blankenberge nog zes gezinnen die dit interculturele avontuur willen aangaan. Als wereldgezin maak je op een unieke manier kennis met een andere cultuur. Je verruimt je blik op de wereld. Een AFS’er in huis leert je relativeren en het voorkomt dat je je eigen cultuur idealiseert. Het brengt bovendien avontuur in het gezinsleven!

“Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. De goesting en de openheid om een stukje van de wereld in huis te halen, volstaan. Ook alleenstaanden of 55-plussers wier kinderen misschien al het huis uit zijn, kunnen perfect gastouder worden. AFS gaat op zoek naar een gastzoon of -dochter die het best bij het gezin past”.

AFS laat wereldwijd dromen uitkomen. Wie daarbij wil helpen, kan zich aanmelden op www.afsvlaanderen.be. Een AFS-vrijwilliger komt vrijblijvend bij jou op bezoek en antwoordt op al je vragen. En dan kan het avontuur beginnen…

Voor de regio Brugge kan u meteen contact opnemen met:
Bart Debacker en Ann Van Daele, ann.bart@telenet.be, 0497 99 03 77.