15.5.13

Geslaagde Wake Up Challenge in Knokke-Heist

De Wake Up Challenge op Lakeside Paradise was het startschot van het Belgische wakeboard competitieseizoen 2013. De organisatoren waren verrast door de massale opkomst van Belgische top wakeboarders. 37 deelnemers tekenden present. Het werd dus een mooie wedstrijd met hoog niveau. Bij de categorie -16 werd Yannick Bouquet 1e en kon hij huiswaarts met een sponsor deal van BoardX en O’Neill. Pierre Dandrimont werd 1e bij de +16 en won een headphone van O’Neill. Elke Venken (Europees kampioen) werd 1e bij de vrouwen en Loyd De Noyette won als 13 jarige, de eerste prijs bij de categorie Wake skate. Des ondanks het slechte weer, waren er ook veel toeschouwers die mee konden genieten van Wake Up Challenge. Parkeerplaats was er alleszins te kort !


Ook voor de combinatie met het openlucht DJ contest bleek een geslaagde formule. Het was aangenaam voor iedereen om dankzij een mix van verschillende sets te supporteren en ook muziek op de baan te hebben. Wakeboard-goeroe Christian Zwartjes zorgde voor gepast commentaar bij elke move zodat het publiek de wedstrijd tot in detail kon volgen. Christian Zwartjes is tevens de coach van het Lakeside Paradise jongerenteam uit Knokke-Heist dat vanaf nu wekelijks traint onder zijn leiding…De lat wordt hoog gelegd want het is de bedoeling van die jongeren klaar te stomen voor niet alleen de BK, maar ook EK, WK en … hopelijk de Olympische spelen in 2020, want dan zou cableboarden op de affiche komen te staan ! Met wedstrijden zoals deze kan iedereen alvast de nodige ervaring opdoen en dankzij de mooie resultaten gemotiveerd blijven en steeds weer vooruitgang te boeken. Het algemene niveau is alvast met rasse schreden aan het vorderen !

Alle info ivm de werking: www.lakesideparadise.be of mail naar info@lakeideparadise.be
Reserveren kan via de site met eigen reserveringssysteem en voor juli en augustus zijn er nog een paar plaatsen vrij in de wake & lake Camps, dus de jongeren tussen 12 en 18 die erbij willen zijn, WAKE UP! 
.
De podiumplaatsen:
-16
1ste plaats Yannick Bouquet,
2e plaats Simon Depoorter,
3e plaats Maximilien Daelemans
4e plaats Junior D’Haeseleer
+ 16
1e plaats Pierre Em,
2e plaats Wim Kooi,
3e plaats Ian curry,
4e plaats Diego Hoet,
5e plaats Axel tack
wakeskate
1e plaats Loyd Denoyette,
2e plaats Maxcence Kutschera,
3e plaats Billy Dannaut,
4e plaats Sander Goethals