14.5.13

3197 punten op Generali Spring Cup

Zopas mocht BC Namedis Chape Knokke-Heist 17 ploegen verwelkomen op hun 2-daagse Generali Spring Cup. Een tevreden interim-voorzitter Piet Denorme gaf graag mee dat er tijdens de 20 wedstrijden in sporthallen De Stormmeeuw en Laguna niet minder dan 3197 punten werden gescoord. Naast 4 ploegen van de eigen club, tekenden er o.a. ook 4 buitenlandse ploegen uit het Groothertogdom Luxemburg present.

Bij de pupillen (U14) denderden Racing Brugge en GUCO Lier in sporthal Laguna op een indrukwekkende wijze naar de finale. In deze finale, die gekenmerkt werd door verzorgd basketbal en gekruid met 7 driepunters, moest GUCO Lier uiteindelijk het hoofd buigen voor de iets completere Brugse formatie: 52-35. Het was wel Niels Van Den Eynde die de trofee voor het driepuntcontest mocht meenemen naar Lier.

Ook bij de benjamins (U12) kon men in sporthal De Stormmeeuw van uiterst aangenaam en hoogstaand basketbal genieten. Nijvel, de jongensploeg van Bertrange en Luik geraakten op overtuigende wijze in de finaleronde. Nijvel kon geen van deze confrontaties winnen en moest ook in de wedstrijd voor de 3de en de 4de plaats zijn meerdere erkennen in Jupille. Bertrange was voor velen wellicht de meest complete benjaminploeg, maar beet zich de tanden stuk op een onverzettelijk en vurig Luik dat met de boomlange Fundi een moeilijk af te stoppen speerpunt in de rangen telde. Exponent hiervan was zowaar een in deze leeftijdscategorie zelden geziene éénhandige dunk! De actie van het tornooi kwam echter van Charleroi speler Mattioli. Bij een gelijkstand (33-33) in de laatste wedstrijd van het tornooi en met nog 2 seconden op de klok, lukte hij van ruim op eigen speelhelft een ongelofelijke buzzer-beater. Zowaar een vleugje NBA in De Stormmeeuw, collectief applaus en iedereen uit de bol.